Buna seara. Am lucrat la o firma mai mult de un an. In luna decembrie 2013 am solicitat concediu pt schimbarea buletinului deoarece expira, in conditiile in care mai aveam 15 zile de concediu ramase. Am depus cerere de concediu si am plecat in localitatea de domiciliu pt a rezolva problema, iar intre timp am primit un referat si o decizie de concediere din cauza absentelor nemotivate chipurile. Nu sufar dupa locul de munca, dar nici nu mi se pare normal ce se intampla. Ce s-ar putea face mai departe? N-as vrea sa iasa totul cum doresc ei.
1. Sub sanctiunea nulitatii absolute, nicio masura, cu exceptia avertismentului, nu poate fi dispusa mai inainte de efectuarea unei cercetari disciplinare prealabile.
2. Asadar, in cazul dvs, a fost efectuata cercetarea disciplinara prealabila?
Daca da, atunci in termen de 30 de zile de la data comunicarii deciziei trebuie sa o contestati la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul sau locul de munca. Actiunea este scutita de plata taxelor judiciare.
Daca nu s-a efectuat cercetarea disciplinara atunci , potrivit art.251 alin.1 C.mun., concedierea dvs este lovita de nulitate absoluta.
Nulitatea deciziei o constata instanta de de judecata, mai sus mentionata.
Am depus la inceputul lunii decembrie cerere de concediu, care a fost refuzata din motive de productie (prea mult de lucru teoretic). Mi-au propus o perioada de 4 zile de concediu pentru a strabate 800 km dus, 800 intors si schimbare de buletin in acest timp, iar unii colegi de lucru au fost trimisi in concediu tot in acea perioada timp de 7 zile lucratoare.
Apoi am depus alta cerere de concediu, pe data de 20 dec si am plecat de la lucru. Pe 23 expira buletinul. Ei mi-au trimis referat prin posta, decizia de concediere si atat. Fara alte explicatii. Alte probleme nu au fost in toata perioada de lucru. Mi-am depasit norma de lucru, iar de luna aceasta trebuiau sa-mi mareasca salariul. :) I-am intrebat clar unde sunt cele 10 zile lucratoate care mi se cuveneau intr-un an calendaristic si mi-au ras in fata. Se pare ca ei mi le-au tot oferit si eu am refuzat in repetate randuri concediul. La ITM ce as putea rezolva?
L aiTM se poate constata doar ca nu vi s-a acordat CO la care aveati dreptul, precum si alte nereguli in legatura cu relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca..
ITM-ul nu are competenta de a stabili/constata legalitatea sau nelegalitatea unei decizii de concediere.
Concediere abuziva
gigelas
Buna ziua,
Un angajator a concediat disciplinar un salariat pe motiv ca ar fi avut un comportament neadecvat la locul de munca si ca ar fi avut mai multe ... (vezi toată discuția)
Concediere
Loredana080
Bună seara, am primit un preaviz de concediere in care se menționează că la sfârșitul lui,adică pe 5 iulie, se va emite decizia de concediere. Am fost ... (vezi toată discuția)