avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere. Sesizare ITM?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere. Sesizare ITM?

Buna seara. Am lucrat la o firma mai mult de un an. In luna decembrie 2013 am solicitat concediu pt schimbarea buletinului deoarece expira, in conditiile in care mai aveam 15 zile de concediu ramase. Am depus cerere de concediu si am plecat in localitatea de domiciliu pt a rezolva problema, iar intre timp am primit un referat si o decizie de concediere din cauza absentelor nemotivate chipurile. Nu sufar dupa locul de munca, dar nici nu mi se pare normal ce se intampla. Ce s-ar putea face mai departe? N-as vrea sa iasa totul cum doresc ei.
Ultima modificare: Marți, 14 Ianuarie 2014
Steffya, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:25, 15 Ianuarie 2014
In decizia de concediere scrie ca pot face contestatie la Tribunalul pe raza caruia am domiciliul sau resedinta. Domiciliul e in Braila, iar eu locuiesc in Arad fara sa am resedinta aici.
Contestatia se depune la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul sau locul de munca.

Legea dialogului social nr. 62/2011, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 625 din 31 august 2012:
Art. 210 - Cererile referitoare la solutionarea conflictelor individuale de munca se adreseaza tribunalului in a carui circumscriptie isi are domiciliul sau locul de munca reclamantul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere abuziva gigelas gigelas Buna ziua, Un angajator a concediat disciplinar un salariat pe motiv ca ar fi avut un comportament neadecvat la locul de munca si ca ar fi avut mai multe ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract de munca disciplinar adriandumitru adriandumitru Va rog sa mi spuneti ce inseamna \'\'Compania ia nota de recomandarea comisiei cu privire la recuperarea in Instanta a intregului prejudiciu creat ... (vezi toată discuția)
Concediere Loredana080 Loredana080 Bună seara, am primit un preaviz de concediere in care se menționează că la sfârșitul lui,adică pe 5 iulie, se va emite decizia de concediere. Am fost ... (vezi toată discuția)