Buna ziua am o intrebare,
Vreau sa cumpar o masina de la o firma (masina de la persoane juridice se poate cumpara pe baza de factura), cumparatorii ar fi eu + inca o persoana din familie (mama) noi 2 fiind coproprietari deoarece fiecare plateste o suma de bani, intrebarea e daca firma poate emite factura pe 2 personane si daca DA cat este de legal.
Va multumesc
apelul reclamantuliu a fost judecat odata cu fondul iar decizia tribunalului a fost respinsa actiunea decizie definitiva si executorie ramanind o cale
de duoa ori pe luna a cite 3 zile. vineri.duminica ora 17.
nu este asa de mare difernta ordonanta specificade de3/3zile pe luna incare timp nu se poate face nimic mai precis plecari tip vacanta iar hot.de fond cu decizia definitiva si executorie im permite 6 zile odata pe luna.la care nu este de acord reclamantul..considerind ca prea mult este in prezenta mea, cu specificareae multumesc.
exista o hotarare jud dat de tribunal definitiva irevocabila si executorie dat cu mai multi ani in urma programul de vizitare sa desfasurat dupa acest program.
De 2 ani de zile sa cerut unei judecatorii schimbarea vizitei minor judecatoria in septa a solutionat fondul problemei cu decizia de respingere a actiunii si mentinerea vechii sentintei irevocabil si executorie cu drept de recurs 15 zzile dupa momentul respingerii reclamantul a initiat o forma de Ordonanta prezidentiala care a modificat in parte vizita minor cu specificarea ( modifica provizoriu programul de vizitare stabilit initial pana la solutionarea irevocabila a procesului de fond care a fost respins )
Programul de vizitare modificat prin ordonanta a fost pusa in aplicare pana in prezent, reclamantul a depus recurs la tribunal impotriva sentintei de fond care a fost definitiva ,
decizia tribunalului mentine in totalitate hotararea judecatoriei de fond respinge ca nefondat apelul declarat cu decizia de definitiva si executorie
Intrebare:
Valabilitatea ordonantei nu se sfarseste dupa decizia tribunalului care e definitiva si executorie???
sau
trebiue sa asteptam ca sentinta de fond sa fie si irevocabila
Dilema este executorul sustine ca programul sa decurca dupa ordonanta prezidentiala iar avocatii sustin ca decizia tribunalului , fiind definitiva si executorie trebuie pusa in aplicare .
Cer parea mai multor avocati daca e posibil
Va multumesc .
Problema este ca ultima decizie a tribunalului este definitiva si executorie iar hotararea ordonantei presedintiale spune ca modifica provizoriu programul de vizitare de la fond pana la solutionarea irevocabila a dosarului de fond. Faptul ca decizia tribunalului este definitiva si executorie asta nu inseamna nimic, [b se poate executa conform tribunalului sau trebuie asteptat un alt recurs din parte reclamantului????
(Interventie moderator: Va rog sa nu mai scrieti cu majuscule, contravin eregulamentulu forumului. Va multumesc)
Buna seara problema mea este urmatoarea:
Am un proces in care am fost parat de reclamant in ceea ce priveste programul de vizitare minor, (proces de fond) iar dupa judecare s-a respins actiunea formulata de reclamant de catre judecatorie cu drept de recurs in 15 zile de la comunicare.
Imediat dupa respingere reclamantul a inaintat ordonanta prezindetiala care suspenda programul de vizitare de la fond, ordonanta care stabileste un alt program de vizitare temporar pana la solutionarea IREVOCABILA a procesului de fond.
Intre timp reclamantul a depus la TRIBUNAL un recurs impotriva sentintei de fond iar tribunalul l-a modificat ca si apel si a dat o decizie prin care respinge ca nefondat apelul reclamantului si mentine intru-totul hotararea instantei de fond, decizia este DEFINITIVA si EXECUTORIE cu drept de recurs 15 zile.
Intrebare: in acest moment care program trebuie respectat, cel al instantei de fond si al tribunalului care pecizeaza DEFINITIV si EXECUTORIE sau ordonanta pezidentiala .
executorul judecatoresc spune ca se mentine Ordonanta prezidentiala iar avocatii sustin aplicarea deciziei tribunalului.
VA ROG SA MA AJUTATI CU O PARERE
VA MULTUMESC
atunci ce rost mai are o hotarare jud.executorie privind un drept de privilegiu imobiliar cu valoare x slulta
se poate face ceva pt recuperare suma itru cit excutarea mea este in derulare.mutumesc.
Buna ziua ma aflu in urmatoarea situatie sunt inscris in CF cu drept de privilegiu imobiliar cu (suma in bani) in urma unei hotarari judecatoresti irevocabile si executorie, CF-ul reprezentand imobil achizitionata de un debitor cu credit ipotecar (bancar), banca fiind si ea inscrisa in CF cu drept de ipoteca.
Pentru suma de bani estein curs (cca 1 an) executare silita prin proprire pe salarul debitorului. In acest moment urmare neplatii ratelor catre banca acesta (banca) a cerut si ea la randul ei executarea silita prin vanzarea casei ( executor judecatoresc). Intrucat banca mi-a comunicat ca este inscrisa cu (ipoteca imobiliara grad I) considera ca poate lua toti banii rezultati din vanzare fara sa tina cont de Privilegiul meu inscris in CF .
Intrebarea mea este daca este corecta abordarea bancii fata de mine si care sunt posibilitatile mele de a recupera suma de bani avand in vedere ca, casa se va vinde de catre banca la licitatie publica si doreste sa ma scoata din CF si sa nu imi platesca nimic din banii proveniti din vanzare.
Va multumesc anticipat, Sarbatori fericite