avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Activitate hdm

Activitate hdm

Legal, sunt obligat să plătesc taxele comune, chiar dacă nu locuiesc în apartament?
Ne puteți și asista?
Ne aflam într-un proces de succesiune, pentru un teren rămas de la părinți. În data de 12.02.2020, noi moștenitorii, am semnat o ,,Tranzacție" la notariat, care urma să fie validată de instanță. Tot în aceeași zi, printr-un ,,Antecontract de vânzare-cumpărare", făcut la același notariat, am promis vânzarea terenului aflat în cauză unor dezvoltatori imobiliari, ocazie cu care ni s-a acordat un avans de aprox 7% din preț. În Antecontract, prîntre altele, s-a menționat că, ,,Tranzactia face parte din prezentul Antecontract", iar restul de preț se va achita la semnarea contractului, dar ,,nu mai târziu de 14 zile de la întăbularea sentinței favorabile", care urma să fie validată de instanță.
Apoi a apărut pandemia, cu efectele ei, iar instanța a emis ,,sentința favorabilă" abia în 16.07.2020. Sentința a ajuns la noi prin poștă în 08.08.2020 și a devenit nerecurabilă, deci executorie, abia în 08.09.2020. Apoi, întrucăt Sentința avea ,,erori materiale", O.C.P.I. a refuzat întabularea Sentinței, iar în prezent Sentința se află la instanță pentru rectificare.
În acest timp, printr-o ,,Notificare", formulată și adresată nouă de un avocat, promitenții cumpărători ne cer amânarea termenului de achitare a diferenței de preț până în data de 30.09.2021!
Am vrea să știm dacă suntem obligați să acceptăm și dacă ,,NU", atunci ce avem de făcut? Eventual, dacă este cazul, ne puteți asista?
- Puteți să-mi spuneți și articolul?

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna ziua,
DA, Codul Civil!

-Aflați într-un antecontract notarial, condiționat de o așanumita ,,Tranzacție ", care trebuia validată de instanta, există o lege în România, care din cauza întârzierii validării ,,Tranzactiei", generată de ,,starea de urgență", dă dreptul cumpărătorului să amâne termenul de încheiere a contractului de vânzare-cumpărare, și achitarea restului de preț?
Răspuns la discuția Am voie să plec?
- NU am PFA.

Alexandra Dogaru a scris:

Aveți PFA sau doar mergeti să ajutați un prieten?A.A

Răspuns la discuția Am voie să plec?
- NU am PFA. - multumesc!

Alexandra Dogaru a scris:

Aveți PFA sau doar mergeti să ajutați un prieten?

Am 63 ani, și un fost coleg mă cheamă intr-o altă localitate, la aprox. 20 km, să-i repar tractorul Având în considerare ,,starea de urgență", am voie să plec?
Răspuns la discuția - Pot face recurs la Î.C.C.J. ?
- da, hotărârea curții de apel este 'definitiva'. În acest caz mai pot face recurs la Inalta Curte, sau la C.E.D.O.? În ce termen? - multumesc!

Alexandru Andreescu a scris:

Inainte de toate, ar trebui sa specificati daca hotararea data de curte in cazul dvs este definitiva sau nu.
Deoarece in contencios, hotararea curtii de apel este definitiva.

Răspuns la discuția - Pot face recurs la Î.C.C.J. ?
- d-le jurist, vă rog să-mi mai spuneți dacă, agenția de muncă cu care mă judec, ar putea avea dreptul la cheltuieli de judecată, în caz că pierd procesul?- mulțumesc!

Cornel Vasile a scris:

Hotărârea pronunțată în primă instanță - in contencios - poate fi atacată cu recurs, în termen de 15 zile de la comunicare.
[/quot