avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... amanare plata antecontract ceruta de cumparatori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

amanare plata antecontract ceruta de cumparatori

Ne aflam într-un proces de succesiune, pentru un teren rămas de la părinți. În data de 12.02.2020, noi moștenitorii, am semnat o ,,Tranzacție" la notariat, care urma să fie validată de instanță. Tot în aceeași zi, printr-un ,,Antecontract de vânzare-cumpărare", făcut la același notariat, am promis vânzarea terenului aflat în cauză unor dezvoltatori imobiliari, ocazie cu care ni s-a acordat un avans de aprox 7% din preț. În Antecontract, prîntre altele, s-a menționat că, ,,Tranzactia face parte din prezentul Antecontract", iar restul de preț se va achita la semnarea contractului, dar ,,nu mai târziu de 14 zile de la întăbularea sentinței favorabile", care urma să fie validată de instanță.
Apoi a apărut pandemia, cu efectele ei, iar instanța a emis ,,sentința favorabilă" abia în 16.07.2020. Sentința a ajuns la noi prin poștă în 08.08.2020 și a devenit nerecurabilă, deci executorie, abia în 08.09.2020. Apoi, întrucăt Sentința avea ,,erori materiale", O.C.P.I. a refuzat întabularea Sentinței, iar în prezent Sentința se află la instanță pentru rectificare.
În acest timp, printr-o ,,Notificare", formulată și adresată nouă de un avocat, promitenții cumpărători ne cer amânarea termenului de achitare a diferenței de preț până în data de 30.09.2021!
Am vrea să știm dacă suntem obligați să acceptăm și dacă ,,NU", atunci ce avem de făcut? Eventual, dacă este cazul, ne puteți asista?
Ultima modificare: Duminică, 20 Septembrie 2020
hdm, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:01, 20 Septembrie 2020
in antecontract scrie altceva.. sa plateasca in 2 saptamani de la intabulare.. care inca nu e si car enu stiti cat va dura cu resctificarea si cu intabulare, dar in niciun caz, nu dureaza un an.
puteti negicia termenul daca vreti sa ii mai lasati, sau plata in doua transe.. sau sa nu acceptati. intr-un an se intampla multe.
Ne puteți și asista?
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
cautati recomandare de avocat prin cunostinte, sau de pe internet , aveti si aici o lista de consultanti, pe bara rosie de sus e un buton " consultati" si cautati dupa orasul in care sunteti< un avocat specializat in drept civil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Precontract v-c dubios pt. teren pe care exista doar tp lghita lghita vreau sa vand un teren in extravilan langa Husi, unui tip care cumpara in masa in zona (de fapt el vrea sa cumpere). Dupa ce am cazut de comun acord asupra ... (vezi toată discuția)
Este corecta chemarea in garantie ? rolex rolex Persoana A fara a fi intabulata a vandut cu antecontract un teren persoanei B. Persoana B nu a facut contractul de vanzare cumparare autentificat si nici ... (vezi toată discuția)
Anularea unui antecontract anadoina anadoina Buna ziua, In anul 2007 tatal meu a Incheiat un antecontract de vanzare cumparare la notar cu o firma pentru 1 ha teren extravilan.termenii incheierii ... (vezi toată discuția)