In anul 2004 am cumparat un teren prin antecontract semnat la notar.Desi am achitat integral costul terenului promitentul vanzator refuza sa-si intocmeasca documentatia legala se cadastrare si intabulare pentru finalizarea tranzactiei.
Va rog sa ma ajutati precizandu-mi care este de fapt actiunea ce trebuie dedusa judecatii si temeiul juridivc in aceasta situatie
Pentru o solutie corecta, trebuie citit antecontractul. E important ce clauze ati inserat privind raspunderea in caz de nerespectare a obligatiilor asumate. Daca d-voastra ati platit pretul integral si promitentul vanzator refuza sa perfecteze vanzarea, instanta poate pronunta o hotarare care sa tina loc de act de vanzare-cumparare (trebuie sa faceti dovada ca l-ati notificat prin executor judecatoresc sa se prezinte la notar pentru a incheia vanzarea si ca ati platit diferenta de pret). Pentru intocmirea documentatiei, actiune la instanta avand ca obiect "obligatia de a face", cu daune cominatorii pe zi intarziere pentru a-l constrange.
Vanzare teren
pesticid
Am citit pe forum ca un domn cumpara teren fara cadastru si intabulare.
Am rugamintea sa-mi spuneti care sunt riscurile pentru cel care vinde (vanzatorul) ... (vezi toată discuția)