avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nu pot intabula dreptul de proprietate asupra unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nu pot intabula dreptul de proprietate asupra unui teren

In anul 2004 am cumparat un teren prin antecontract semnat la notar.Desi am achitat integral costul terenului promitentul vanzator refuza sa-si intocmeasca documentatia legala se cadastrare si intabulare pentru finalizarea tranzactiei.
Va rog sa ma ajutati precizandu-mi care este de fapt actiunea ce trebuie dedusa judecatii si temeiul juridivc in aceasta situatie
Cel mai recent răspuns: ContSters4405 , utilizator 23:00, 16 Iunie 2008
Pentru o solutie corecta, trebuie citit antecontractul. E important ce clauze ati inserat privind raspunderea in caz de nerespectare a obligatiilor asumate. Daca d-voastra ati platit pretul integral si promitentul vanzator refuza sa perfecteze vanzarea, instanta poate pronunta o hotarare care sa tina loc de act de vanzare-cumparare (trebuie sa faceti dovada ca l-ati notificat prin executor judecatoresc sa se prezinte la notar pentru a incheia vanzarea si ca ati platit diferenta de pret). Pentru intocmirea documentatiei, actiune la instanta avand ca obiect "obligatia de a face", cu daune cominatorii pe zi intarziere pentru a-l constrange.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atacare antecontract de vanzare-cumparare cu plata integrala alexberi alexberi As vrea sa stiu daca poate fi atacat un Antecontract de Vanzare-Cumparare teren, cu plata integrala a pretului, in conditiile in care data limita specificata ... (vezi toată discuția)
Antecontract cu procura inclusa domdiem domdiem am cumparat prin antecontract cu plata integrala si cu procura pentru cadastru si vanzare inclusa , in 2008 , un teren arabil extravilan in jud. Ialomita , ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren pesticid pesticid Am citit pe forum ca un domn cumpara teren fara cadastru si intabulare. Am rugamintea sa-mi spuneti care sunt riscurile pentru cel care vinde (vanzatorul) ... (vezi toată discuția)