avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... antecontract cu procura inclusa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

antecontract cu procura inclusa

am cumparat prin antecontract cu plata integrala si cu procura pentru cadastru si vanzare inclusa , in 2008 , un teren arabil extravilan in jud. Ialomita , si nu pot aviza planul parcelar ca sa fac cadastru , prin noul cod civil nu mai pot face cvc fara cadastru , pot obtine o sentinta care sa tina loc de cvc?
Cel mai recent răspuns: domdiem , utilizator 13:26, 8 Martie 2012
In primul rand prin antecontract nu ati cumparat. In al doilea rand si pe VCC ca sa cumparati va trebuia cadastru si intabulare. Sa inteleg ca ati facut un antecontract si ati dat banii jos integral, acum trebuie sa perfectati contractul de vanyare cumparare in forma definitiva. Faceti cadastru si intabulati ca aveti procura dupa care mergeti la notariat si faceti contractul de vanzare cumparare nemaiplatind pretul ca l ati platit integral ci onorariul notarului din care se va scadea onorariul care s a perceput la antecontract.
da , voi platii doar onorariul notarului si extrasul de cf , dar nu pot sa finalizez cadastrul , nu vreau nici banii inapoi de la promitentul-vanzator , vreau terenul , exista alta posibilitate in afara de cvc cu cadastru? pot sa constat vanzarea in instanta ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot vinde un teren fara intabulare? morosanucarmen morosanucarmen Vreau sa vind un teren intravila de 1 ha pentru care nu am facut cadastrul si intabularea. Este posibil sa-l vind, urmind ca persoana care cumpara sa faca ... (vezi toată discuția)
Ajutor descifrare acte teren alexandrer alexandrer Buna seara! Voiam sa cumparam un teren, am fost, am vazut si ne-am pus de acord. In seara aceasta am primit de la notar o varianta a promisiunii bilaterale ... (vezi toată discuția)
Act vanzare- cumparare dascalumihaita64 dascalumihaita64 buna seara ! va rog sa ma lamuriti in urmatoarele probleme:1) se poate face un precontract de vanzare -cumparare ,teren agricol ? fac precizarea ... (vezi toată discuția)