avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Este corecta chemarea in garantie ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Este corecta chemarea in garantie ?

Persoana A fara a fi intabulata a vandut cu antecontract un teren persoanei B. Persoana B nu a facut contractul de vanzare cumparare autentificat si nici intabulat terenul si a vandut cu antecontract terenul persoanei C. Persoana C a chemat in judecata persoana B pentru a obtine o sentinta care sa tina loc de contract de vanzare cumparare dar acest lucru apare dupa primul termen ca nu va fi posibul. Este posibil ca persoana B sa cheme in garantie persoana A ]n cadrul procesului pentru ca sa o oblige sa incheie un contract, apoi in cadrul aceluiasi proces sa se obtina si sentinta favorabila pentru persoana C ?
Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 13:46, 20 Iulie 2014
Buna ziua,
Da este posibil ca si C sa-l cheme pe A in instanta. Important este cum si cand au fost incheiate antecontractele.
Va sfatuiesc sa consultati un avocat care, cu toate actele in fata, sa va dea un raspuns pertinent.
Printr-un antecontract de vanzare cumparare nu se transmite dreptul de proprietate, ci este doar un angajament ca la un moment dat partile sa se prezinte in fata notarului pentru a incheia un contract de vanzare cumparare in forma autentica, care, ulterior va fi inscris in CF, adica ulterior va fi intabulat dr. de proprietate si astfel promitentul cumparator devine proprietar pe terenul respectiv! In speta descrisa de dvs. A a promis lui B ca ii va vinde terenul, dar nu i l-a vandut; fara a avea practic nimic B i-a promis practic ca ii va vinde lui C ceea ce nu avea; doar in cazul in care B va deveni intre timp proprietar (se va fi perfectat contractul autentic intre A si B), C ar avea castig de cauza in speta descrisa de dvs.! A poate transmite lui B dreptul de proprietate pe teren daca se mai afla in posesia terenului respectiv si daca sunt indeplinite si celelalte conditii impuse de lege!
Este vorba de acelasi teren cumparat cu chitanta de mana de la primarie?Daca este vb de acelasi teren,ptr ca relatarea e identica, C trebuie sa cheme in judecata peroanele B si A...au trecut cativa ani buni de cand s au vandut terenul cu antecontractele,fara intabulari.Dupa cum am mai spus si in la celalalt topic,nu se intelege cum de a ajuns la peroana C,un teren vandut de doua ori fara intabulare.Se intelege ca antecontractele au fost facute pe perioade nedeterminate,ca e vb de vreo 10 ani de cand persoana B a vandut cu antecontract peroanei C.Banuiesc ca terenul e pe undeva pe la tara si s a dat asa pe sub mana cu o chitanta de la primarie..
Cred ca cel mai bine este sa mergeti la un avocat cu actele si sa explicati in detaliu situatia dvs. ptr a vi se da corect o solutie!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se fac intabularile ? rolex rolex 3 persoane titulari ai unei suprafete de 2 ha au vandut cu chitanta la primarie in anul 1993 in baza adeverintei de punere in posesie unei persoane B aceasta ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare- cumparare teren extravilan popmari popmari Buna ziua, Am cumparat unn teren extravilan ocazie in care am incheiat un contract de vanzare cumparare scris de mana , avand si martori. Ne-am inteles sa ... (vezi toată discuția)
Prestatie tabulara vladvlad vladvlad Am incheiat un antecontract de vanzare cumparare pentru o suprafata de teren, intrand totodata si in posesia acestui teren. Promitentul vanzator a dobandit ... (vezi toată discuția)