avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cum se fac intabularile ?
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cum se fac intabularile ?

3 persoane titulari ai unei suprafete de 2 ha au vandut cu chitanta la primarie in anul 1993 in baza adeverintei de punere in posesie unei persoane B aceasta suprafata. Persoana B a vandut in 2004 cu antecontract persoanei C aceasta suprafata fara sa fi avut incheiat un contraxt autentic cu titularii titlului emis abia in 2003.
Care este procedura ca persoana C sa aiba incheiate acte autentice pentru suprafata de 2 ha cumparata de la persoana B ?
Cu multumiri
Cel mai recent răspuns: ContSters325089 , utilizator 22:18, 14 Iulie 2014
Persoana C,trebuie sa faca schita topocadastrala a terenului respectiv,asta daca nu o are.Daca a fost la Oficiul de Cadastru si are aceasta schita,sa faca cerere de intabulare in vederea inscrierii in Cartea Funcira,sau poate sa se duca la orice firma de cadastru.Nu il costa mult.


Pe numele cui se face intabularea pe A pe B sau pe C ? Caci notarul refuza sa incheie cintractul
Ultima modificare: Marți, 15 Iulie 2014
Adriantot, moderator
mikylaur a scris:

Persoana C,trebuie sa faca schita topocadastrala a terenului respectiv,asta daca nu o are.Daca a fost la Oficiul de Cadastru si are aceasta schita,sa faca cerere de intabulare in vederea inscrierii in Cartea Funcira,sau poate sa se duca la orice firma de cadastru.Nu il costa mult.


Numitul " C" cum sa aiba schita cadastrala cand el nu este proprietar, sau in ce calitate sa mearga la biroul de cadastru ????


Numitul "B", cu chitanta de mana din 1993 ii da in judecata pe cei 3A si obtine hotarare judecatoreasca ce tine loc de act de vanzare cumparare si in baza acesteia se intabuleaza terenul pe proprietarul B , care ulterior ii vinde lui C terenul .
Cum a vandut persoana B.persoanei C terenul doar pe baza unei chitante de la persoanele A?Inainte sa faca antecontractul,persoana C,stia sau nu stia ca peroana B nu are intabulat terenul pe numele lui..La un antecontract se da un termen..care a fost termenul ca suntem in 2014.Eu cred ca utilizatorul s a exprimat gresit..Nu are cum sa ajunga terenul la o a treia persoana fara ca acest teren sa nu aibe un contract de vanzare cumparare si intabulare.Vindem un teren asa dupa ureche cu o chitanta si o adeverinta?
Da, in 2014, in mediul rural mai ales , din pacate , se intampla frecvent astfel de cazuri.

Vanzari cu acte de mana, "acte de vanzare cumparare" incheiate la primarie, intelegeri "pe vorbe" , toate imi sunt familiare , toate le descoperi cand in sfarsit vine omul sa-si intabuleze proprietatea si constati ca pina la intabulare e cale lunga, pentru ca, de fapt, nu el e proprietarul, si pentru a ajunge cu actele in regula, trebuie facuti acum o multime de pasi care au fost sariti, din comoditate, din nestiinta, si care ingreuneaza mult o actiune ce in mod normal ar dura 30 zile.

Alte discuții în legătură

Este corecta chemarea in garantie ? rolex rolex Persoana A fara a fi intabulata a vandut cu antecontract un teren persoanei B. Persoana B nu a facut contractul de vanzare cumparare autentificat si nici ... (vezi toată discuția)
Revanzare proprietate emilkibo emilkibo Bunaziua! Am cumparat acum 8 ani o proprietate compusa din urmatoarele: - casa batraneasca cu o camera si o bucatarie, cu teren aferent (curte) in suprafata ... (vezi toată discuția)
Cum pot vinde un teren fara intabulare? morosanucarmen morosanucarmen Vreau sa vind un teren intravila de 1 ha pentru care nu am facut cadastrul si intabularea. Este posibil sa-l vind, urmind ca persoana care cumpara sa faca ... (vezi toată discuția)