avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Revanzare proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Revanzare proprietate

Bunaziua!
Am cumparat acum 8 ani o proprietate compusa din urmatoarele:
- casa batraneasca cu o camera si o bucatarie, cu teren aferent (curte) in suprafata de 0,5 ha.
- teren agricol in suprafata de 2ha
- teren viran in suprafata de 0,5 ha
In acel moment intelegerea s-a facut pentru suma de 150 mil. lei, si s-a achitat un avans de 100 mil in baza unui antecontract de vanzare-cumparare.
Am constatat ca terenurile agricole (dispersate) au fost vandute in schimb cu acte de mana sau intelegeri unor alte persoane.
Restul de 50 mil. nu le-am platit aducandu-i la cunostinta vanzatorului ca voi plati in momentul in care se clarifica situatia cu terenurile.
Acum doi ani fostul proprietar a vandut din nou unei rude casa cu curtea de 0,5ha, terenurile agricole ramanand in continuare pe numele meu (platesc in continuare impozitul pe teren).
As dori sa-mi comunicati ce sanse am sa recuperez casa sau macar banii.
Fostul proprietar considera ca 100 mil. ii poate retine in contul "chiriei" pe perioada in care am locuit acolo.
Mentionez ca a vandut a doua oara in momentul in care a aflat ca eu sunt cu serviciul in strainatate.
Cu respect
Emil
Cel mai recent răspuns: emilkibo , utilizator 19:34, 6 Mai 2010
In baza unui antecontract nu ati putut cumpara. Prin antecontract nu ati devenit proprietar ci ati dobandit doar dreptul de a cere incheierea contractului de v/c la termenul stabilit.

Daca imobilele au fost vandute (cu acte incheiate in forma autentica), nu mai aveti cum sa intrati in proprietatea lor.

Daca au fost vandute tot prin antecontract, va puteti adresa instantei cu o cerere in prestatie tabulara, dar numai daca sunteti in posesia bunurilor, in caz contrar intervenind prescriptia.

Depinde de natura si continutul contractelor incheiate atat de dvs. cat si de rudele vanzatorului! In cazul in care este vorba tot de un antecontract se poate solicita si pronuntarea de catre instanta a unei hotarari care sa tina loc de contract de vanzare-cumparare!
Multumesc!
Cum pot recupera banii care au constituit avansul (100 mil.)?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redobandire titlu de proprietate CONSTANTINA76 CONSTANTINA76 Buna seara tuturor.Va relatez pe scurt problema mea.Tatal meu in anul2005 a facut un antecontract de vanzare -cumparare pt un teren cu o suprafata de 10 ha cu ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren fara carte funciara tulvan zina tulvan zina Am urmatoarea problema:sunt propietara unui teren mostenit de la parintii,terenul este obtinut de acestia prin legea 10 ,detin titlu de propietae dar nu s-a ... (vezi toată discuția)
Cumparate teren agricol neintabulat sorinnelupop sorinnelupop Buna ziua, As dori sa cumpar niste terenuri agricole care nu sunt intabulate (proprietarii au doar titluri de proprietate) Exista vreo posibilitate legala ... (vezi toată discuția)