avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparate teren agricol neintabulat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparate teren agricol neintabulat

Buna ziua,
As dori sa cumpar niste terenuri agricole care nu sunt intabulate (proprietarii au doar titluri de proprietate) Exista vreo posibilitate legala sa intru in posesia terenurilor fara sa fie intabulate terenurile? Este vorba de parcele de 0,15 ha si doar topografia costa mai mult decat terenul #-o#-o#-o
Cel mai recent răspuns: d_doinita , utilizator 20:46, 30 Iulie 2014
Nu, nici un notar nu va face tranzactia daca terenurile nu sint inscrise in CF.
Nu pot sa cumpar cumva dreptul de proprietate asupra panamtului? nu neaparat pamantul in sine.
Puteti incheia o promisiune de vanzare dar transferul dreptului de proprietate va opera dupa efectuarea cadastrului.
sa inteleg ca se poate incheia in fel de contract prin care dreptul de proprietate va fi transferat automat asupra mea in momentul in care proprietarul va primi actul de intabulare?
Nu, transferul nu se va face automat. O promisiune de vinzare, il opreste (teoretic) pe vinzator sa dea pamintul altei persoane. Am spus teoretic, pentru ca in practica au fost cazuri cind primului doritor i s-a restituit avansul, a fost despagubit, iar terenul (casa, etc) a fost vindut altei persoane.
Recomand sa asteptati intabularea. Apoi puteti face tranzactia (vinzare-cumprare).
Ultima modificare: Miercuri, 30 Iulie 2014
ContSters287867, utilizator

Alte discuții în legătură

Vanzare cumparare teren extravilan vasile2020 vasile2020 Printre altele in mostenirea de la bunici am si un titlu de proprietate cu citeva hectare de teren extravilan si as dori sa vind aproape un hectar ,cum pot ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate 19 ntn 19 ntn Buna ziua.Anul trecut am cumparat o casa la tara ,care pe linga terenul aferent casei care este intravilan( care este intabulat pe cumpararator,vinzatorul ... (vezi toată discuția)
Cum pot vinde un teren fara intabulare? morosanucarmen morosanucarmen Vreau sa vind un teren intravila de 1 ha pentru care nu am facut cadastrul si intabularea. Este posibil sa-l vind, urmind ca persoana care cumpara sa faca ... (vezi toată discuția)