avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract vanzare- cumparare teren extravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract vanzare- cumparare teren extravilan

Buna ziua, Am cumparat unn teren extravilan ocazie in care am incheiat un contract de vanzare cumparare scris de mana , avand si martori. Ne-am inteles sa mergem la notariat sa facem actul autentic dar observ ca in acest moment vanzatorul nu mai vrea acest lucru.
Vreau sa-l actionez in judecata, va rog imi puteti spune si mie despre ce acte este nevoie?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: cassy , utilizator 21:21, 25 Ianuarie 2013
Vanzarea unui teren in lipsa inscrisului autentic nu este valabila,pana la autentificare oricare dintre parti se poate razgandi fara sa existe vreo consecinta juridica.Cred ca dvs. ati avut in vedere incheierea unui antecontract.
Ultima modificare: Vineri, 25 Ianuarie 2013
ContSters258804, utilizator
Multumesc, asa este , dar am in vedere sa-l chem in judecata si sa se dea o hotarare care sa tina loc de contract de vanzare cumparare. In cazul acesta ma intereseaza de ce acte mai am nevoie.
atunci mergeti la notar si incheiati in forma autentica antecontractul de vanzare cumparare.
daca nu, atunci nu putet de cat ori sa va intelegegti de vorba buna sa va restituie banii pe care i-ati dat ori il chemati in judecata pentru aceasta creanta.
Daca terenul a fost vandut catre o alta persoana de buna credinta,nu mai puteti obtine o hotarare care sa tina loc de contract, ci eventual niste despagubiri.Daca vreti sa intentati o astfel de actiune aveti nevoie de o cerere de chemare in judecata in 2 exemplare la care anexati antecontractul si o copie a acestuia.
mai pe romaneste spus, numai cu o chitanta de mana si 2 martori nu puteti obtine castig de cauza intr-un proces prin care instanta sa pronunate o hotarare care sa tina loc de act de vanzare cumparare.
cu acea chitanta de mana ori va da banii inapoi de buna voie (daca nu il chemati in instanta pt banii dati pe chitanta de mana si cu martorii) ori mergeti la notar faceti antecontract notarial conform legii si abia apoi restul.
vorba userului de mai sus, poate deja a si vandut cu acte in regula unui tert exact acelasi teren promis si dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este corecta chemarea in garantie ? rolex rolex Persoana A fara a fi intabulata a vandut cu antecontract un teren persoanei B. Persoana B nu a facut contractul de vanzare cumparare autentificat si nici ... (vezi toată discuția)
Chitanta de mana ana_dark84 ana_dark84 Buna ziua! As vrea sa stiu daca are vreo importanta o chitanta de mana incheiata pentru cedarea unui teren (o parte din spatiul unei curti la tara) contra ... (vezi toată discuția)
Chitanta de mana promisiune vanzare teren lazar79 lazar79 buna ziua ma puteti ajuta si pe mine ,in urma cu 3 ani am incheiat o chitanta de mana cu 2 vanzatorii care ami vindeau un teren de 400 mp cu o suma modesta ... (vezi toată discuția)