avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... chitanta de mana promisiune vanzare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

chitanta de mana promisiune vanzare teren

buna ziua ma puteti ajuta si pe mine ,in urma cu 3 ani am incheiat o chitanta de mana cu 2 vanzatorii care ami vindeau un teren de 400 mp cu o suma modesta si incheiata in prezenta a 2 martorii ulterior trebiua sa perfecteze actele in forma autentica sau daca nu ami dadeau dublu baniilor fapt ce nu sa intamplat cu ce ar merge dati in judecata ,cu obligatia de a face ,sau raspundere contractuala art 1350 c.civil sau cat este termenul de prescriere multumesc
:D
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 17:40, 2 Februarie 2013
Platiti impozit la primarie pentru acel teren ?
Aici trebuie asteptat si actionat pentru a castiga pamantul prin uzucapare.
cum pot sa platesc impozit la primarie cand eu nu am incheiat contrcactul in forma autentica il dau in judecata pe obligatia de a face.sau raspundere contractuala intrebarea este pe care sa merg datimi art din cod civil daca stitii drept civil :closedtopic:
Chitanta de mana va Ajuta sa mergeti in instanta , ea valoreaza doar ca o promisiune de vanzare cumparare . Deci obligatia de a face . In instanta puteti obtine o hotarare judecatoreasca care sa Tina loc de act de vanzare cumparare.
ok multumesc dar eu trebuie sa platesc restul de banii dar el nu m-ia comunicat la ceea data ca mai este si cu un frate pe teren eu am insistat sa dau banii dar nu se purea face actul autentic la notariat
O sa fie si fratele chemat in instanta. Daca incheiati o promisiune de vanzare cumparare in forma autentica Erati scutit de aceste neplaceri....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este valoarea reala a unei chitante de mana intr-un proces? Am fost data in judecata in urma semnarii unei chitante de mana prin care vindeam un teren arendasului meu (contractul de arenda era in vigoare dar nu e ... (vezi toată discuția)
Act intocmit de mana mariusbt1 mariusbt1 daca achizitionez un apartament pentru care initial ofer un avans prin act intocmit de mana cu martori.daca dupa aceea nu se va respecta intelegerea acest act ... (vezi toată discuția)
Pamant agricol cumparat cu chitanta de mana MadalinaElena90 MadalinaElena90 Am cumparat acum 7-8 ani un teren agricol cu chitanta de mana, si acum mi-a fost luat de primarie pe motiv ca chitanta de mana nu e valabila. Ce pot face in ... (vezi toată discuția)