avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pamant agricol cumparat cu chitanta de mana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pamant agricol cumparat cu chitanta de mana

Am cumparat acum 7-8 ani un teren agricol cu chitanta de mana, si acum mi-a fost luat de primarie pe motiv ca chitanta de mana nu e valabila. Ce pot face in aceasta situatie pentru ami recupera terenul? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Bogdan Costache , Avocat 15:52, 12 Septembrie 2019
Terenurile se instraineaza doar in baza unui act juridic autentic (notarizat) sub sanctiunea nulitatii absolute.
Astfel, dreptul de proprietate asupra unui teren nu se dobnadeste prin incheierea unei chitante de mana.

Cu toate acestea, in anumite conditii, documentul la care faceti referire poate fi considerat o promisiune bilaterala de vanzare cumparare care v-ar putea da dreptul sa solicitati instantei pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de act autentic.

In acest sens, ar trebui studiate prevederile contractului pe care l-ati incheiat pentru a vedea daca v-a fost transmisa posesia terenului, avand in vedere ca actul a fost incheiat acum 7 ani si exista riscul ca actiunea mentionata mai sus sa se fi prescris.

Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chitanta de mana 1pp 1pp Am cumparat un teren intravilan cu chitanta de mana. Este valabila in instanta? (vezi toată discuția)
Cumparat teren cu chitanta de mana mihail80 mihail80 am cumparat un teren si am facut o chitanta de miina vinzatoru a fost la primarie si sa scos de la rol si ma trecut pe mine.dupa o luna a zis ca vrea terenul ... (vezi toată discuția)
Cati ani e valabil un contract de vanzare cumparare facut de mana cu martori chana chana si daca dupa expirarea contractului de vanzare cumpare tranzactia este considerata nula?,,va multumesc (vezi toată discuția)