avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparat teren cu chitanta de mana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparat teren cu chitanta de mana

am cumparat un teren si am facut o chitanta de miina vinzatoru a fost la primarie si sa scos de la rol si ma trecut pe mine.dupa o luna a zis ca vrea terenul inappoi ce pot sa fac?eu nu siint de acord....
Ultima modificare: Marți, 19 Noiembrie 2013
mihail80, utilizator
Cel mai recent răspuns: mihail80 , utilizator 18:17, 19 Noiembrie 2013
Buna ziua,

actul pe care l-ati facut nu va face proprietar. Chitanta de mana are doar putere de promisiune de vanzare ( antecontract de vanzare). Trebuie sa il dati in judecata pe cel care v-a vandut iar instanta sa pronunte o hotarare care va fi titlul dvs de proprietate.
Vedeti sa nu lasati sa treaca mai mult de 3 ani de la data semnarii chitantei de mana.
Mergeti urgent la un avocat care sa vada actul pe care il detineti.

Costi Boncu
Intr-adevar, acea chitanta de mana nu valoreaza titlu de proprietate. Terenurile se dobandesc obligatoriu prin act autentic notarial.
Urmati urgent sfatul colegului si actionati in instanta pt perfectarea actelor, daca vanzatorul refuza.
Cum s-a scos de la rol in baza unei hartii de mana? Dv. figurati acum titular e rol? Aveti o dovada in sensul asta?
Cine poseda terenul? Cine-l foloseste?
@avlil
Este pertinenta intrebarea dvs privind rolul fiscal. Totusi, mai ales in provincie, rolul fiscal se deschide destul de usor, fara prea multe formalitati privind transferul real al dreptului de proprietate.

Costi Boncu
La ce dată aţi încheiat actul?

Vă întreb, deoarece în perioada 01.05.2013 - 17.07.2013 antecontractele avand ca obiect promisiunea transmiterii dreptului de proprietate asupra unui imobil trebuiau încheiate în formă autentică, sub sancţiunea nulităţii absolute (L.nr.127/2013, L.nr.221/2013).

Alte discuții în legătură

Chitanta de mana 1pp 1pp Am cumparat un teren intravilan cu chitanta de mana. Este valabila in instanta? (vezi toată discuția)
Autentificare chitanta de mana prietenulomului prietenulomului Am o chitanta de mina prin care am cumparat o casa si teren . Este semnata de vinzatori in prezenta a doi martori . O pot transforma in act autentic de vinzare ... (vezi toată discuția)
Amanarea promisiunii bilaterale de vanzare cumparare marinmih marinmih Buna ziua! In data de 03.07.2013 am incheiat o promisiune bilaterala de vanzare cumparare a unui teren in valoare de 8300 EURO platind un avans de 2000 Euro ... (vezi toată discuția)