am cumparat un teren si am facut o chitanta de miina vinzatoru a fost la primarie si sa scos de la rol si ma trecut pe mine.dupa o luna a zis ca vrea terenul inappoi ce pot sa fac?eu nu siint de acord....
actul pe care l-ati facut nu va face proprietar. Chitanta de mana are doar putere de promisiune de vanzare ( antecontract de vanzare). Trebuie sa il dati in judecata pe cel care v-a vandut iar instanta sa pronunte o hotarare care va fi titlul dvs de proprietate.
Vedeti sa nu lasati sa treaca mai mult de 3 ani de la data semnarii chitantei de mana.
Mergeti urgent la un avocat care sa vada actul pe care il detineti.
Intr-adevar, acea chitanta de mana nu valoreaza titlu de proprietate. Terenurile se dobandesc obligatoriu prin act autentic notarial.
Urmati urgent sfatul colegului si actionati in instanta pt perfectarea actelor, daca vanzatorul refuza.
Cum s-a scos de la rol in baza unei hartii de mana? Dv. figurati acum titular e rol? Aveti o dovada in sensul asta?
Cine poseda terenul? Cine-l foloseste?
@avlil
Este pertinenta intrebarea dvs privind rolul fiscal. Totusi, mai ales in provincie, rolul fiscal se deschide destul de usor, fara prea multe formalitati privind transferul real al dreptului de proprietate.
Vă întreb, deoarece în perioada 01.05.2013 - 17.07.2013 antecontractele avand ca obiect promisiunea transmiterii dreptului de proprietate asupra unui imobil trebuiau încheiate în formă autentică, sub sancţiunea nulităţii absolute (L.nr.127/2013, L.nr.221/2013).