Am primit o instiintare de plata (in valoare de 487.41 lei) in baza unor decizii date de catre o institutie publica si doresc sa o contest in instanta.
Ma interseaza cat este taxa de timbru si care este modul de calcul al taxei de timbru.
acea adeverinta a fost depusa la ultimul termen dar problema sta in felul urmator: am fost obligat sa-mi semnez demisia fara sa stiu, initial intr-o discutie avuta in biroul dir gen cu directorul general si o persoana de la departamentul resurse umane la sediul societatii prin care mi s-a propus sa-mi dau demisia, ori desfacerea cim disciplinar ori sa intru in somaj. am ales ca doresc sa intru in somaj drept pt care la decizia dir gen pers din cadrul dep resurse umane sa imi dicteze sa scriu declaratia prin care solicit intrarea in somaj. am scris declaratia, aceasta declaratie a fost inregistrata dar pe moment nu mi-a trecut prin cap sa cer o copie dupa ce a fost inregistrata declaratia, dupa care ajung la biroul meu si dupa un timp sunt chemat in biroul dir executiv, acolo era si pers cu care am scris decl in biroul dir gen (intre timp dir executiv a ajut o discutie cu dir gen) si-mi reproseaza ca nu sunt in stare sa scriu o declaratie iar eu i-am spus ca acea declaratie a trebuit sa o scriu de mana in biroul dir gen, dupa care mi-a spus ca am redactat eu declaria si sa o semnez urgent ca trebuie sa ajunga de urgenta cu decl la dir gen. de prost am semnat-o si nici macar nu mi-a dat voie sa vad ce scrie in ea afland ulterior ca mi-am semnat demisia toate astea s-au intamplat pe data de 19 dec 2012. in data de 3 ian 2013 dupa ce in data de 28 dec 2012 am primit cele 3 hartii (decizia de incetare a cim, adeverinta de vechime (n-am constatat ca e un fals in acea adev) si nota de lichidare) am fost la fortele de munca sa-mi depun dosarul pt somaj si mi s-a spus ca in acea adev e o greseala. in adev se precizeaza ca in luna martie 2013 mi s-a marit salariu dar conf unui act aditional marirea de salariu s-a facut in martie 2012.
am contestat in instanta decizia de incetare a cim si am cerut dreptul de a beneficia de indemnizatia de somaj si la ultimul termen a fost depusa aceasta adeverinta de vechime si am cerut sa o analizeze si sa mi se dea un raspuns daca este un fals. am primit hotararea instantei prin respingerea cererii de chemare in judecata ca neintemeiata si nu se precizeaza nimic de aceasta adeverinta de vechime.
acum vreau sa plateasca pers implicate si despagubiri materiale.
cum trebuie sa procedez cu acea adev in instanta
am fost angajat la o societate si cand mi s-au inmanat hartiile (adeverinta de vechime, nota de lichidare si decizia de incetare a contractului individual de munca) adeverinta de vechime a fost redactata gresit de catre departamentul resurse umane si nefiind citita de directorul general al societatii a fost semnata de catre acest director. decizia de incetare a cim a fost contestata in instanta si la ultimul termen a fost depusa aceasta adeverinta de vechime si am cerut sa o analizeze si sa mi se dea un raspuns daca este un fals. am primit hotararea instantei prin respingerea cererii de chemare in judecata si nu se precizeaza nimic de aceasta adeverinta de vechime.
doresc sa contest veridicitatea acestei adeverinte. dupa parerea mea este un fals in act public care se pedepseste prin codul penal.
daca aceasta adeverinta este un fals vreau sa stiu ce articol din codul penal pedepseste acest fals
va multumesc pentru raspuns. nu am uitat de probe, acestea sunt mentionate in plangere.
mai am o intrebare: aceasta plangere penala se poate depune pana la pronuntare sau poate fi depusa si dupa ce se termina procesul?
in urma unui proces cu fostul loc de munca, martorul care a fost audiat a depus marturie mincinoasa legat de cele intamplate. doresc sa fac plangere penala pentru marturie mincinoasa dar nu stiu ce articol din codul penal se incadreaza aceasta fapta
Locuiam impreuna cu fosta sotie intr-o locuinta ANL cu chirie. In anul 2010 ne-am casatorit. Fosta sotie a fost trecuta in contractul de inchiriere in anul 2010. In anul 2011 primul proces in care am divortat la Judecatoria de sector. S-a pronuntat divortul si in urma caruia fosta sotie a solicitat locuinta si revenirea la numele avut anterior casatoriei. In hotararea de divort definitive si irevocabile fostei sotii i-a fost refuzata locuinta deoarece in anul 2006 mi-a fost atribuita mie prin contract de inchiriere. In luna decembrie 2011 mi-am depus cerere pentru cumpararea locuintei. Nu am putut cumpara deoarece in hotararea de divort nu se specifica ca locuinta imi revine mie.
In anul 2012 al doilea proces in care mi-a fost atribuita locuinta si in decembrie 2012 am si cumparat-o.
Incepand cu luna ianuarie 2013 fostul socru il contacteaza telefonic in mai multe randuri pe tatal meu si-l intreaba daca pe numele fiicei sale ii vine corespondenta la adresa ultimului domiciliu, apoi tatal meu ma contacteaza pe mine si imi spune ca l-a sunat fostul socru si ca asteapta un raspuns de la mine privind corespondenta fostei sotii si eu i-am spus ca nu ma intereseaza acest aspect si ca nu sunt obligat sa instiintez pe fosta sotie si nici pe alt membru al familiei ei daca ii vine corespondenta pe adresa mea si ca fosta sotie este singura raspunzatoare de toata situatia legata de corespondenta, ea avand obligatia legala conform deciziilor judecatoresti sa isi schimbe numele si adresa de domiciliu.
Care este calea legala pe care sa o urmez pentru a o determina de a-si schimba numele si adresa de domiciliu.