Exista vreo limita calendaristica privind diurna interna? Eu imi desfasor activitatea la 500 de km de localitatea in care am sediul social. Contractul de prestari servicii este de 12 luni. Cineva mi-a spus ca "delegarea poate fi dispusă pentru o perioadă de cel mult 60 de zile calendaristice în 12 luni şi se poate prelungi pentru perioade succesive de maximum 60 de zile calendaristice, numai cu acordul salariatului."
firma mea activeaza in domeniul serviciilor, iar in cazul meu, acest lucru inseamna incasari esalonate la 1-2 luni. Logistica, de la materiale implicate in activitatea specifica si pana la benzina sau hartie de copiator, din nou, nu sunt foarte multe si in orice caz, nu implica achizitionarea lor luna de luna. Doar unele dintre cele mentionate sunt achizitionate lunar.
Daca impozitul este pe venit, ma intreb daca mai am vreun interes sa calculez pas cu pas ce incasez si ce cheltuiesc. Din ce inteleg eu, rezulta ca in contabilitate nu mai conteaza decat facturile emise de mine la incasari, si ca, restul cheltuielilor care sunt dedicate dezvoltarii afacerii, cum ar fi de exemplu calificarea/specializarea sau chiar scolarizarea unor persoane nu mai intereseaza pe nimeni.
Asadar, in fiecare luna, trag salariile, platesc contributiile sociale, platesc impozitul de 3% trimestrial, dupa care pot sa retrag restul banilor si sa-i administrez intr-un alt cont, nu conteaza al cui. In concluzie, mai are vreun rost sa mai asteptam, cei in situatii asemanatoare, finalul anului financiar, cu bilant, balante, dividende, etc.?
in situatia in care atat comodantul cat si comodatarul este aceeasi persoana, in dubla sa calitate de proprietar al autoturismului si de administrator al unui srl, in contract se scriu datele firmei si se identifica prin CI (eventual) datele administratorului, sau se specifica doar firma cu toate datele de identificare?
Multumesc!
PS: Exista un contract tip sau il pot formula cum vreau?
Interesant! Adica la un salariu brut de 1000 de ron, ca sa dau un exemplu simplist, eu platesc 59,85% (contributii sociale + impozit), restul de 40,15% devine salariul net?
Ok, daca in loc sa angajez personal, le propun sa-si faca pf-uri si fac contract cu ei, ce contributii platesc eu?
Strict juridic, administratorul este angajatorul sau SRL-ul?
Pentru ca nu mi-e clara situatia in care ca administrator al unui srl si in acelasi timp angajat, platesti procentele de mai sus atat din calitatea de angajat cat si de angajator?
imi desfasor activitatea in domeniul conservarii-restaurarii picturilor murale si as vrea sa stiu ce legi reglementeaza conditiile speciale de lucru in acest domeniu. Mentionez ca in activitatea amintita, sunt doua aspecte care comporta respectarea unor norme:
1. Lucrul la inaltime (pe schela)
2. Lucrul cu substante si/sau solutii chimice.
La punctul 2. mentionez ca utilizez substante sau solutii comercializate printr-o retea (firma) de specialitate din Romania.