Buna ziua,
in urma ploii torentiale din noaptea 03-04.06.2016, viitura a deplasat autoturismul unui vecin, proiectandu-l in masina mea. Ambele masini erau parcate, regulamentar, pe spatii special amenajate ale drumului public din fata blocului de locuit, si fara soferi in ele, la momentul evenimentului. Pot fi despagubit prin polita RCA a vecinului? Daca da, care sunt pasii de urmat. Daca nu, am rugamintea sa-mi spuneti ce alte variante de despagubire as mai avea?
Multumesc anticipat.
In data de 27.12.2012 am fost sanctionat cu 4 puncte de penalizare si cu retinerea permisului de catre un echipaj de politie, format din 1 membru, pe motiv ca am efectuat o depasire neregulamentara. Agentul de politie m-a acuzat ca am depasit in zona cu linie continua si trecere de pietoni, iar eu, sustinind ca am efectuat-o in zona cu linie discontinua, l-am rugat sa-mi probeze cu filmarea efectuata de dumnealui, dar am primit un refuz categoric. In consecinta eu am protestat prin nesemnarea procesului verbal, ceea ce a dus la decizia agentului de a nu-mi da un exemplar al procesului verbal.
Va rog sa ma ajutati cu raspunsuri la intrebarile:
1. Am gresit nesemnand?, daca da, va rog sa detaliati;
2. Agentul a procedat corect?
si cu recomandari pentru rezolvarea problemei.