avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Activitate Cornelia26

Activitate Cornelia26

Am uitat sa va spun ca la cererea vanzatorului s-a facut o expertiza grafoscopica asupra actului de mana si a reiesit ca actul inintregime a fost scris de tatal meu doar semnatura de la vanzator este a vanzatorului.De ce a dat instanta ca "neintemeiata actiunea tatalui meu de a obtine o hotarare care sa tina loc de act autentic"?Actul de mana se prescrie cumva?
Poate sa ma lamureasca si pe mine cineva?!Va rog si multumesc.
In anul 16.05.1993 tata a facut un act de vanzare-cumparare de mana pe un teren asupra caruia nu se facuse dezbaterea.In anul 2010 s-a facut dezbaterea succesorala asupra terenului in cauza si iesirea din indiviziune.Tatal meu a cerut asa zisului vanzator din contractul de mana sa mearga la notariat sa legalizeze acel act de mana,dar vanzatorul nu mai recunoaste acel act de mana.
Tatal l-a dat in judecata pe vanzator pentru a obtine hotarare care sa tina loc de act autentic.S-a judecat pe fond si a pierdut, judecatorii dand"respinge cererea de obtinere a unei hotarari care sa tina loc de act autentic ca fiind neintemeiata"
Va intreb:daca facem recurs mai avem vreo sansa sa castigam?
Asteptam un raspuns urgent daca se poate si un sfat.
Va multumesc.
Natura juridica a dreptului care se naste din antecontractul de v-c a terenurilor?
Care este natura juridica care se naste din antecontractul de v-c?
Ok,dar acel act de mana din 16.05.1993 nu s-a prescris?
Astept un raspuns,multumesc.
In data de 16.05.1993 mama a facut o promisiune de vanzare a unui teren(a semnat un act de vanzare-cumparare de mana) a si incasat 50 mii lei atunci.Acum nu ar mai vrea sa perfecteze acel act pentru ca a fost pacalita de fapt.A fost data in judecata pentru ca o hotarare judecatoreasca sa tina loc de act de vanzare-cumparare.Se poate face ceva ca sa anuleze acel act de mana,sa restituie asa zisului cumparator cei 50 mii,reactualizati,si sa-si pastreze proprietatea?subliniez ca cumparatorul nu a stapanit niciodata acel teren,ci acum de 2 ani vrea sa intre in posesia lui.
Buna ziua si La multi ani! In urma cu 2 ani mama mea a fost chemata in judeca-ta pentru perfectarea unui asa zis act de vanzare-cumparare,de mana,a unui te-ren.Mama a sustinut in instanta ca actul este un fals pentru ca ea nu a vandut.Am platit si s-a efectuat o expertiza grafoscopica.Zilele trecute a sosit re-zultatul la expertiza grafoscopica:actul de mana a fost scris si semnat,si la vanzator si la cumparator,de pretinsul cumparator.Deci s-a adeverit ca mama mea nu a semnat acel act,deci nu a vandut.In situatia de mai sus ce va trebiu sa facem pe viitor ca sa intrerupem calvarul mamei?