avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Perfectare act vanzare-cumparare a unui teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Perfectare act vanzare-cumparare a unui teren

In data de 16.05.1993 mama a facut o promisiune de vanzare a unui teren(a semnat un act de vanzare-cumparare de mana) a si incasat 50 mii lei atunci.Acum nu ar mai vrea sa perfecteze acel act pentru ca a fost pacalita de fapt.A fost data in judecata pentru ca o hotarare judecatoreasca sa tina loc de act de vanzare-cumparare.Se poate face ceva ca sa anuleze acel act de mana,sa restituie asa zisului cumparator cei 50 mii,reactualizati,si sa-si pastreze proprietatea?subliniez ca cumparatorul nu a stapanit niciodata acel teren,ci acum de 2 ani vrea sa intre in posesia lui.
Cel mai recent răspuns: Cornelia26 , utilizator 09:45, 5 Aprilie 2013
nu a fost pacalita deloc, asa se procedeaza in cazul dvs si nu este posibila varianta dvs daca nu accepta cumparatorul. actiunea lui este admisibila
Ok,dar acel act de mana din 16.05.1993 nu s-a prescris?
Astept un raspuns,multumesc.
Care este natura juridica care se naste din antecontractul de v-c?
Natura juridica a dreptului care se naste din antecontractul de v-c a terenurilor?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate ataca in instanta o promisiune de vanzare-cumparare de mana? marystanga marystanga In 2011 bunica mea a facut o promisiune de vanzare-cumparare cu o persoana de mana doar intre cei doi fara martori si fara a fi smnat in fata unui ... (vezi toată discuția)
Teren vanzare- cumparare antal mihai antal mihai un contract de vanzare-cumparare a unui teren este valabil netrecut prin notariat, facut doar cu martori este valabil? (vezi toată discuția)
Buna seara! bebedan_bass bebedan_bass buna seara! am si eu o nelamurire. vanzarea unui teren in prezenta a 2 martori cu chitanta de mana , este valabila? multumesc anticipat! (vezi toată discuția)