avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Activitate DutzuV

Activitate DutzuV

Salut. Stie cineva ce acte trebuie incheiate la notariat in caz de vreau sa cumpar o masina inmatriculata in Romania, dar la care nu vreau sa platesc taxa de mediu pentru transcrierea pe numele meu deocamdata (sa ramana cu numerele existente). Adica o sa fac contract de vanzare cumparare cu proprietarul, dar sa am si o hartie unde sa fiu impurtenicit asupra masinii la asigurari, politie sau daca doresc sa plec cu aceasta in strainatate. Multumesc.
Răspuns la discuția Taxa auto
De la 1 Ianuarie a intrat in vigoare din nou taxa de poluare. Daca cumparati masina, iar aceasta a fost bagata in tara dupa 2007 si pentru aceasta s-a platit taxa de poluare la vremea respectiva si nu a fost recuperata, dumneavoastra nu veti mai plati taxa. In concluzie, atunci cand cumparati masina, cereti proprietarului si dovada ca taxa a fost platita si nu a fost recuperata.
Răspuns la discuția taxa de mediu 2013
Daca a fost platita taxa pentru ea atunci cand a fost bagata in tara nu o sa mai platiti taxa atunci cand o inmatriculati pe numele dvs. Dar pentru aceasta va trebuie o dovada ca taxa a fost platita si nu a fost recuperata. Aceasta se va atasa la dosarul pe care il depuneti la politie cand doriti sa o inscrieti.
Buna seara! Am fost pe data de 4 Ianuarie la politie sa inscriu o masina pe numele meu. Mi s-a zis ca acum pe langa toate actele imi trebuie si o dovada ca taxa pentru respectiva masina a fost platita si nu a fost recuperata (precizez ca masina a fost bagata in tara dupa 2007 deci s-a platit taxa pentru ea). Problema este ca nu am cum sa iau legatura cu proprietarul care a platit taxa in 2008 iar cei de la politie mi-au zis ca numai cel care a platit taxa la acea vreme poate depune cererea pentru dovada si numai in judetul in care a fost platita taxa. Cum este posibil ca eu..proprietar la momentul actual pe masina nu pot sa ma duc sa elliberez dovada de la fiscul din judetul meu in baza cartii de identitate a masinii sau a contractului de vanzare cumparare? Ce ma sfatuiti sa fac? Multumesc.