avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2014 soluții astăzi
Forum Activitate ovidiucristian

Activitate ovidiucristian

As dori sa stiu daca o firma care se ocupa cu importul de masini in scopul revanzarii lor pe teritoriul Romaniei si care sunt inregistrate in contabiltatea firmei ca marfa pe stoc, trebuie sa fie inregistrate la Directiile financiare/Seviciile financiare ale primariilor. Conform Legii 227/2015 suntem scutiti de plata impozitului pe aceste autoturisme, insa am inteles ca trebuie inregistrate in evidentele fiscale chiar daca sunt scutite de impozit, anexand la declaratia fiscala dovada ca aceste autoturisme sunt inregistrate ca marfa, documentele justificative fiind prezentate de HG 1/2016. Cele mai multe primarii de care apartin persoanele care au cumparat de la firma noastra nu au avut probleme in momentul in care s-au prezentat cu factura in vederea declararii lor in vederea impozitarii, insa, am avut un caz singular in care ni s-a cerut ca factura incheiata intre noi si cumparator sa fie stampilata de primaria de care noi apartinem, sa avem certificat fiscal si sa eliberam cumparatorului o adeverinta din care sa reiasa faptul ca autoturismul vandut a fost inregistrat ca marfa pe stoc. Va multumesc
In anul 2016 m-am prezentat la biroul impozite si taxe locale cu un act notarial din care reiese ca am o anumita suprafa desfasurata a cladirii. In urma depunerii acestui document mi-a fost emisa decizie de impunere, instiintare de plata si o nota de recalculare a impozitului pe ultimii 5 ani, datorita faptului ca in evidentele lor figuram cu o suprafata desfasurata a cladirii mai mica decat cea din actul cu care m-am prezentat in 2016. Eu am depus actele locuintei aproximativ acum 16 ani, cu schite, cu tot. Nu vad de ce ar trebui sa achit diferenta la impozit pe 5 ani, plus accesorii (majorari). Raspunsul celor de la impozite a fost ca se face recalcularea impozitelor pana la limita prescriptiei 2011-2016 conform Legii 227/2015, insa, nu inteleg de ce trebuie sa achit chiar si accesoriile pentru ca cineva nu si-a facut treaba acum 17 ani cand am depus actele. Exista vreun act normativ prin care pot fi scutit de plata acestor diferente? Sau macar a majorariilor (accesoriilor)? Multumesc.
Pot fi executate silit persoanele care nu au dezbatut succesiunea parintilor, prin sechestrarea bunurilor care au apartinunt parintilor defuncti, pentru impozite datorate autoritatilor pentru acele bunuri (impozit pe cladiri, teren), mai ales ca, niciun mstenitor nu a fost anuntat asupra debitelor? Se poate emite titlu executoriu pe numele mostenitorilor daca nu exista certificatul de mostenitor care sa ateste dreptul la proprietate?