As dori sa stiu daca o firma care se ocupa cu importul de masini in scopul revanzarii lor pe teritoriul Romaniei si care sunt inregistrate in contabiltatea firmei ca marfa pe stoc, trebuie sa fie inregistrate la Directiile financiare/Seviciile financiare ale primariilor. Conform Legii 227/2015 suntem scutiti de plata impozitului pe aceste autoturisme, insa am inteles ca trebuie inregistrate in evidentele fiscale chiar daca sunt scutite de impozit, anexand la declaratia fiscala dovada ca aceste autoturisme sunt inregistrate ca marfa, documentele justificative fiind prezentate de HG 1/2016. Cele mai multe primarii de care apartin persoanele care au cumparat de la firma noastra nu au avut probleme in momentul in care s-au prezentat cu factura in vederea declararii lor in vederea impozitarii, insa, am avut un caz singular in care ni s-a cerut ca factura incheiata intre noi si cumparator sa fie stampilata de primaria de care noi apartinem, sa avem certificat fiscal si sa eliberam cumparatorului o adeverinta din care sa reiasa faptul ca autoturismul vandut a fost inregistrat ca marfa pe stoc. Va multumesc