avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Inregistrarea fiscala a mijloacelor de transport ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Inregistrarea fiscala a mijloacelor de transport evidentiate contabil marfa pe stoc

As dori sa stiu daca o firma care se ocupa cu importul de masini in scopul revanzarii lor pe teritoriul Romaniei si care sunt inregistrate in contabiltatea firmei ca marfa pe stoc, trebuie sa fie inregistrate la Directiile financiare/Seviciile financiare ale primariilor. Conform Legii 227/2015 suntem scutiti de plata impozitului pe aceste autoturisme, insa am inteles ca trebuie inregistrate in evidentele fiscale chiar daca sunt scutite de impozit, anexand la declaratia fiscala dovada ca aceste autoturisme sunt inregistrate ca marfa, documentele justificative fiind prezentate de HG 1/2016. Cele mai multe primarii de care apartin persoanele care au cumparat de la firma noastra nu au avut probleme in momentul in care s-au prezentat cu factura in vederea declararii lor in vederea impozitarii, insa, am avut un caz singular in care ni s-a cerut ca factura incheiata intre noi si cumparator sa fie stampilata de primaria de care noi apartinem, sa avem certificat fiscal si sa eliberam cumparatorului o adeverinta din care sa reiasa faptul ca autoturismul vandut a fost inregistrat ca marfa pe stoc. Va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 25 August 2017
ovidiucristian, utilizator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:49, 25 August 2017
Mai sunt functionari care fac exces de zel iar ca sa faceti vanzarea, le duceti ce va cere. Puteti face reclamatie.
Ultima modificare: Vineri, 25 August 2017
Iulian MANEA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire impozit auto in stoc NICU BADINA NICU BADINA Am o firma care printre alte activitati are in obiectul de activitate -vanzare cumparare autovehicule noi si vechi. Prin facturare am cumparat de la o persoana ... (vezi toată discuția)
Radiere auto cerut de primarie pentru firme cu cod caen 4511 mariantuca mariantuca Buna ziua, am cumaparat un autoturism in data de 24.06.212 de la o firma x intreprindere individuala cu cod caen 4511. Firma x a achizitionato din Belgia cu ... (vezi toată discuția)
Export comunitar scutit cu drept de deducere tva tincu68 tincu68 As vrea sa inteleg ce presupune a fi \"scutit cu drept de deducere\". Scutit inseamna taxa zero, dar dreptul de deducere ? Mai mentionez ca marfa a fost ... (vezi toată discuția)