Multumesc foarte mult pentru raspuns. Inteleg ca nu se poate executa silit daca nu are nici o proprietate. Ar putea doar sa i se retina lunar in continuare 1/3 din pensie. Exista alte metode prin care casa de pensie poate recupera suma?
Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu lamuriri privind o situatie cu care se confrunta o persoana cunoscuta in varsta de 94 ani. Concret, trebuie sa restituie la casa de pensii drepturi incasate necuvenit in perioada mai 2011-sept.2013, din greseala casei de pensii.
Din octombrie 2013 pana in prezent i s-a retinut 1/3 din pensie in urma unei decizii de recuperare a sumelor incasate necuvenit, iar acum a primit de la casa de pensii o somatie de executare silita pentru toata suma ramasa (circa 13.000 lei).
Cum se poate executa silit o persoana care nu are decat pensia ca venit care nu-i ajunge de la o luna la alta, nu are economii si nici o proprietate pe numele sau? Repet, sumele respective au fost incasate din eroarea casei de pensii. Plus, de ce s-a emis acum somatie de executare silita, din moment ce s-a iinceput retinerea din pensie in urma cu 6 luni?
Multumesc mult pentru raspuns.
Contractul de vanzare cumparare a imobilului unde locuiesc a fost incheiat in anul 1981 la Notariatul de stat judetean Timis. Printr-un concurs de imprejurari am ramas fara nici un exemplar original al acestuia. Cum trebuie sa procedez pentru a intra in posesia contractului intr-o forma echivalenta cu originalul?
Multumesc
Astazi am anuntat telefonic reprezentantul firmei ca dorim sa renuntam. Ni s-a comunicat ca trebuie sa scriem o scrisoare cu "motivele pentru care ne-am razgandit de ieri pana astazi" si sa o trimitem urgent la sediul firmei din Oradea. Ceea ce nu vom face. Multumesc celor care au raspuns la mesajul meu.
Va multumesc mult pentru ajutor. In conditiile date ar putea dovedi un prejudiciu material? Maine ii vom anunta ca dorim renuntarea la cumpararea produsului. Sper sa nu ajungem prin instanta sau mai rau...
In contract nu se precizeaza in scris nici momentul livrarii (este necompletat), cumparatorul este obligat sa receptioneze produsul cu PV de receptie. Doar verbal s-a comunicat ca produsul se poate returna in termen de 3 luni daca nu esti multumit, in contract nu scrie nimic despre asta. Daune-interese nu sunt precizate. Ceea ce mie mi se pare anormal este faptul ca nu primesti factura, mai ales se spune in contract ca reparatiile in perioada de garantie se fac pe baza facturii+chitantei+certificat garantie.
Nu se mentioneaza nimic privind renuntarea la cumpararea produsului. In acest caz se aplica alte reglementari?
Plus ca firma respectiva practica niste tehnici cel putin dubioase de vanzare a produselor. Te suna pe telefonul fix si te anunta ca ai castigat un premiu de 10 euro si te invita la "minunata" prezentare care este de fapt o manipulare a oamenilor in varsta (nu cheama persoane mai tinere) pentru a le cumpara produsele. Ii amagesc cu reduceri substantiale de 300 euro. Din pacate toate acestea le-am descoperit abia acum dupa ce a semnat contractul.
Buna seara. Va rog sa ma ajutati in legatura cu o problema: tatal meu a fost invitat telefonic de catre o firma din Oradea la o prezentare de produse de tratament cu impulsuri electromagnetice. A semnat un contract de vanzare cumparare prin care se angajeaza sa achizitioneze un produs in valoare de 970 euro (un pret exorbitant). Urmeaza ca produsul sa fie livrat maine de catre firma si achitat. In contract se precizeaza ca factura va sosi ULTERIOR PRIN POSTA. Doreste sa renunte la cumpararea produsului. Ce repercursiuni poate avea asupra sa, mai ales ca am mai citit acum pe net ca firma respectiva este acuzata de inselaciune. Va multumesc.