avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1119 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... urgent - contract vanzare cumparare produs medical
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

urgent - contract vanzare cumparare produs medical

Buna seara. Va rog sa ma ajutati in legatura cu o problema: tatal meu a fost invitat telefonic de catre o firma din Oradea la o prezentare de produse de tratament cu impulsuri electromagnetice. A semnat un contract de vanzare cumparare prin care se angajeaza sa achizitioneze un produs in valoare de 970 euro (un pret exorbitant). Urmeaza ca produsul sa fie livrat maine de catre firma si achitat. In contract se precizeaza ca factura va sosi ULTERIOR PRIN POSTA. Doreste sa renunte la cumpararea produsului. Ce repercursiuni poate avea asupra sa, mai ales ca am mai citit acum pe net ca firma respectiva este acuzata de inselaciune. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ioanman , utilizator 09:58, 9 Ianuarie 2013
Ce spune contractul semnat si asumat?! In ce conditii se poate renunta? este important, devreme ce l-ati semnat. La fel cu daune interese, tot in contract veti gasi si cuantumul acestora, daca el este stabilit....Ati incercat sa renuntati si ei v-au zis ca ste prea tarziu?! Repercusiunile vor fi in functie de ce a semnat, la ce s-a obligat.
In contract nu se precizeaza in scris nici momentul livrarii (este necompletat), cumparatorul este obligat sa receptioneze produsul cu PV de receptie. Doar verbal s-a comunicat ca produsul se poate returna in termen de 3 luni daca nu esti multumit, in contract nu scrie nimic despre asta. Daune-interese nu sunt precizate. Ceea ce mie mi se pare anormal este faptul ca nu primesti factura, mai ales se spune in contract ca reparatiile in perioada de garantie se fac pe baza facturii+chitantei+certificat garantie.
Nu se mentioneaza nimic privind renuntarea la cumpararea produsului. In acest caz se aplica alte reglementari?
Plus ca firma respectiva practica niste tehnici cel putin dubioase de vanzare a produselor. Te suna pe telefonul fix si te anunta ca ai castigat un premiu de 10 euro si te invita la "minunata" prezentare care este de fapt o manipulare a oamenilor in varsta (nu cheama persoane mai tinere) pentru a le cumpara produsele. Ii amagesc cu reduceri substantiale de 300 euro. Din pacate toate acestea le-am descoperit abia acum dupa ce a semnat contractul.

Ultima modificare: Marți, 8 Ianuarie 2013
Gabriela Mihai, Avocat
Daca nu exista clauza va poate cere daune interese doar daca va dovedi un prejudiciu material.
Factura trebuie emisa cu chitanta cand se face plata.
Va multumesc mult pentru ajutor. In conditiile date ar putea dovedi un prejudiciu material? Maine ii vom anunta ca dorim renuntarea la cumpararea produsului. Sper sa nu ajungem prin instanta sau mai rau...
Ultima modificare: Marți, 8 Ianuarie 2013
ioanman, utilizator
Astazi am anuntat telefonic reprezentantul firmei ca dorim sa renuntam. Ni s-a comunicat ca trebuie sa scriem o scrisoare cu "motivele pentru care ne-am razgandit de ieri pana astazi" si sa o trimitem urgent la sediul firmei din Oradea. Ceea ce nu vom face. Multumesc celor care au raspuns la mesajul meu.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Ianuarie 2013
ioanman, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prezentare produse - inselaciune nikos61 nikos61 Buna ziua.Socrul meu a primit un telefon de la o firma de vanzari aparate bazate pe impulsuri electromagnetice,si i s-a comunicat ca a castigat un premiu in ... (vezi toată discuția)
Certificatul de garanție necompletat este valabil? Cretu Jan Marian Cretu Jan Marian Certificatul de garanție necompletat îți asigură garanția legală? De ce este obligatoriu pentru introducerea produselor în service? (atâta timp cât, ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract colaborare LOPY LOPY Sotia mea este agent asigurare la o societate de asigurari, directorul societatii i-a comunicat ca societatea nu mai poate colabora cu ea, deoarece eu sunt in ... (vezi toată discuția)