Buna ziua, sunt angajata pe perioada determinata pana la 1 mai 2013, sunt insarcinata iar medicul mia recomandat sa imi iau risc maternal , intrebarea mea este cei 85 % din salar imi sunt platiti de catre angajator sau de catre stat? eu nu doresc sa ii creez angajatorului meu nici un fel de prejudiciu, nu as vrea sa plateasca pt mine iar eu sa stau acasa bine merci, in cazul in care angajatorul nu imi plateste cei 85 % din salara alte contributii la stat trebuie sa plateasca pt mine , nu stiu cum sunt legile in aceasta situatie ,multumesc anticipat
Asa am sa fac, am sa imi fac un PFA si am sa imi platesc cartea de munca pana la data de 1 aprilie 2013 dupa care am sa imi depun actele pt somaj,multumesc frumos
OK,o sa merg sa imi deschid o firma ca sa pot sa fiu angajata de la data de 25 ianuarie de cand raman fara servici si am sa-mi platesc cartea de munca si toate ce trebuie, altfel nu am cum pt ca eu nasc in septembrie in 12.
Eu am fost angajata 6 ani la o alta scoala dupacare am intrat pe somaj 9 luni si 3 luni am avut pauza pe cartea de munca iar dupa cele 3 luni de pauza, am fost angajata din data de 01.04.2012, nu imi scrie pe contract perioada determinata si anume din 01.04.2012 pana intr-o anumita data , imi scrie pana la venirea titularului, iar titularul a anuntat ca vine din 25.01.2012, in teorie eu doar in 01.04.2013 implinesc 1 an , iar insarcinata am ramas in decembrie 2012 sunt abia la inceput, iar eu trebuie sa nasc abia in septembrie, mai am inca de cotizat doar ca nu stiu prin ce metoda sa o fac ca sa primesc maternitate.Multumesc frumos pt raspunsuri
Buna , sunt angajata din data de 01.04.2012 dar din pacate luna aceasta mi se termina contractul din 25.01.2013 imi cotiza eu la CAS , as vrea totusi sa cotizez cu un salar mare nu minim pe economie pt ca am platit CAS mult in acesti ani iar acum cand am ramas insarcinata nu as vrea sa iau doar minim pe economie ,cum trebuie sa procedez?pe ce perioada trebuie sa cotizez mai mult ultimele 6 luni inainte sa nasc?sau ultimele 12 luni?multumesc anticipat
Buna, sunt angajata la o scoala pe postul unei doamne care este pe maternitate, in contract imi scria ca sunt angajata pana la intoarcerea titularului, ea se va intoarce cu data de 25 la servici luna in curs, iar eu am ramas insarcinata luna trecuta, intrebarea mea este: legal cum pot sa fac sa mai raman angajata macar pana la data de 1 februarie? sau cum trebuie sa procedez ca sa pot sa iau maternitate? trebuie sa merg sa imi depun actele la o firma ca sa pot sa ies mai apoi pe somaj?deoarece eu abia in 1 aprilie implinesc 1 an pe cartea de munca inainte de 1 aprilie 2012 am avut intrerupere pe cartea de munca, ziceam macar pana la data de 1 februarie ca sa am luna completa si anume 10 luni lucrate si sa incerc sa ma angajez macar fictiv 2 luni, s-ar putea sa imi iau concediu medical,rezolv ceva? din cate stiu eu nu pot sa apar si eu si cea care vine de pe maternitate pe statul de plata,nu?va rog tare mult sa imi da-ti un sfat,nu stiu incotro sa ma indrept daca nu eram insarcinata nu imi faceam griji dar doresc sa iau maternitate chiar daca va trebui sa imi depun actele la o alta firma si sa platesc din mana ,in acest caz am sa imi platesc mai mult deoarece am inteles ca pot sa iau 85 % din salar maternitate,Va multumesc anticipat