avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... VA ROG un raspuns urgent, intoarcere titular de pe ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

VA ROG un raspuns urgent, intoarcere titular de pe maternitate

Buna, sunt angajata la o scoala pe postul unei doamne care este pe maternitate, in contract imi scria ca sunt angajata pana la intoarcerea titularului, ea se va intoarce cu data de 25 la servici luna in curs, iar eu am ramas insarcinata luna trecuta, intrebarea mea este: legal cum pot sa fac sa mai raman angajata macar pana la data de 1 februarie? sau cum trebuie sa procedez ca sa pot sa iau maternitate? trebuie sa merg sa imi depun actele la o firma ca sa pot sa ies mai apoi pe somaj?deoarece eu abia in 1 aprilie implinesc 1 an pe cartea de munca inainte de 1 aprilie 2012 am avut intrerupere pe cartea de munca, ziceam macar pana la data de 1 februarie ca sa am luna completa si anume 10 luni lucrate si sa incerc sa ma angajez macar fictiv 2 luni, s-ar putea sa imi iau concediu medical,rezolv ceva? din cate stiu eu nu pot sa apar si eu si cea care vine de pe maternitate pe statul de plata,nu?va rog tare mult sa imi da-ti un sfat,nu stiu incotro sa ma indrept daca nu eram insarcinata nu imi faceam griji dar doresc sa iau maternitate chiar daca va trebui sa imi depun actele la o alta firma si sa platesc din mana ,in acest caz am sa imi platesc mai mult deoarece am inteles ca pot sa iau 85 % din salar maternitate,Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:57, 14 Ianuarie 2013
Din cate am inteles din cele relatate, Dvs. aveti o sarcina "la inceput", adica veti avea nevoie de cel putin 12 luni lucrate inainte de data nasterii copilului, pentru a putea beneficia de indemnizatie.
Intrucat Dvs. in prezent aveti un CIM pe perioada determinata, acesta va inceta de drept la data intoarcerii din CCC a titularei postului.
Va trebui sa gasiti un alt loc de munca (relativ repede) de unde (daca nu puteti pastra postul) sa intrati in somaj (dar pentru asta aveti nevoie de cel putin 12 luni lucrate in ultimele 24 luni).
Incercati si varianta in care infiintati un PFA.
Asa am sa fac, am sa imi fac un PFA si am sa imi platesc cartea de munca pana la data de 1 aprilie 2013 dupa care am sa imi depun actele pt somaj,multumesc frumos
Dar daca eu imi depun actele la o firma si intre timp imi gasesc un alt servici pot sa am 2 joburi?
Puteti avea cate joburi doriti daca puteti face fata programului exceptand situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.
Codul Muncii prevede la revederilor art. 35 reglementarea expresa privind posibilitatea cumulului de functii la acelasi angajator sau la angajatori diferiti , exceptie facand situatia in care exista incompatibilitate intre functii, fara a limita numarul de c.i.m. care se pot incheia de catre o persoana fizica in calitate de salariat.

Contractele individuale de munca care se pot cumula pot fi pe durata nedeterminata sau determinata, cu timp normal sau partial de munca etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetarea cim pe perioada determinata din cauza sarcinii? GABRIELA_IONESCU GABRIELA_IONESCU Buna seara, Am si eu o mare rugaminte legata de contractul meu individual de munca pe perioada determinata. Am fost angajata pe o perioada de 1 an de zile la ... (vezi toată discuția)
Art. 75 din legea nr. 76/2002 Sophia2010 Sophia2010 Sunt angajata pe perioada determinata la o distanta mai mare 50 km de domiciliu si doresc sa stiu daca beneficiez de art.75 cu prima de instalare, daca in ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de ccc? florenta_22 florenta_22 Buna ziua, Din luna mai ma aflu pentru 6 luni in somaj,pana in luna noiembrie (in noiembrie voi primi banii pentru octombrie).Acum in luna octombrie im voi ... (vezi toată discuția)