avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetarea CIM pe perioada determinata din cauza ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetarea CIM pe perioada determinata din cauza sarcinii?

Buna seara,
Am si eu o mare rugaminte legata de contractul meu individual de munca pe perioada determinata. Am fost angajata pe o perioada de 1 an de zile la angajatorul X ( luna august 2010), mi-a expirat in august 2011 contractul si mi-a fost prelungit cu inca 8 luni tot pe perioada determinata, am actul aditional in care este mentionat "pana la revenirea titularei din CIC". Eu sunt in locul unui coleg care a fost avansat pe alt post si se afla si el la randul lui pe perioada determinata deoarece persoana in locul careia se afla e in concediu crestere copil, deci, logic si eu sunt pe determinata urmand ca acesta (dupa terminarea celor opt luni ale mele) sa se intoarca pe postul meu...(sau nu). Problema este urmatoarea: ce se intampla daca mie in aprilie 2012 imi expira contractul si eu vreau sa fac un copil si raman insarcinata in noiembrie sau decembrie acum? Ma dau afara? Mai imi prelungesc contractul de munca? Mai pot eneficia daca ma dau afara de ind cr copil daca mi se intrerupe ctr de munca? Cum sa procedez deoarece imi doresc sa fac un copil cat de repede?

Multumesc foarte mult pentru ajutor!
Cu respect,
Gabriela
Cel mai recent răspuns: GABRIELA_IONESCU , utilizator 22:23, 4 Octombrie 2011
CIM va inceta la data expirarii perioadei pentru care a fost incheiat chiar daca sunteti insarcinata. Angajatorul nu are obligatia prelungirii actualului contract sau incheierii altui contract.
Beneficiati de CCC daca aveti venituri impozabile 12 luni anterior nasterii copilului. Perioadele de concediu medical, concediu maternitate, somaj se iau in calculul celor 12 luni. Daca "va grabiti" (fiindca tot "il doriti repede") poate va ajuta concediul de maternitate.

1. CIM pe perioada determinata inceteaza de drept (art.56i din Codul muncii) la data expirarii termenului pana la care a fost incheiat, indiferent de situatia in care va aflati dvs.
2. Dar la incetarea CIM veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
3. In somaj fiind veti putea beneficia de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie) si apoi de CCC pana la 2 ani.
Nu sunt insarcinata acum. Am spus o ipoteza. Deci daca raman in lunile urmatoare sa zicem pana la sfarsitul anului si mie contractul imi expira in aprilie e de rau ca ei probabil nu imi vor prelungi contractul si oricum eu nu pot intra atat de repede in concediu crestere copil deoarece ar urma sa nasc ipotetic la anul, dupa luna in care ar trebui sa mi se decida "soarta". Este foarte ciudat... cum suntem manipulati de altii... Pentru moment mi-a pierit cheful de a-mi mai dori ceva...

Va multumesc foarte mult.
Ultima modificare: Marți, 4 Octombrie 2011
GABRIELA_IONESCU, utilizator
Este foarte ciudat... cum suntem manipulati de altii...

Nu inteleg ce vreti sa spuneti.
Atat eu cat si dl @tudorvaleriu v-am specificat ca puteti implini dorinta dv. Daca luam cea mai scurta perioada de somaj, 6 luni, la care adaugam concediul de maternitate aveti timp sa va hotarati la un copil cam pana in luna februarie.
Pacat ca cel mai nobil lucru pe care il face omul pe pamant - crearea unei noi fiinte umane- a ajuns sa fie influentat/conditionat de alte "dorinte lumesti".


1. Cititi cu atentie raspunsurile nostre si veti vedea ca nu aveti dreptate sa fiti suparata.
2. Puteti beneficia de CCC si daca sunteti in alte ipostaze decat sub un contract individual de munca.
3. Incercati sa cititi OUG 111/2010 si vedeti ca sunt mai multe posibilitati.

Alte discuții în legătură

Nelamurire concediu pre/postnatal popanaid popanaid Buna ziua, Care sunt drepturile de care pot sa beneficiez in urmatoarea situatie : - sunt insarcinata, data preconizata a nasterii fiind 20 ianuarie 2012 ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa expirare contract pe perioada determinata anyana3 anyana3 Buna ziua, Pot beneficia de somaj la expirarea contractului pe perioada determinata de 1 luna in cazul in care acesta nu se poate prelungi ? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil virginia g virginia g Sunt insarcinata si lucrez cu cm pe perioada determinata,adica pe 31 sept imi expira contractul,iar eu ar tb sa intru in prenatal pe 10 sept.Aangajatorul a ... (vezi toată discuția)