avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj dupa expirare contract pe perioada determinata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj dupa expirare contract pe perioada determinata

Buna ziua,
Pot beneficia de somaj la expirarea contractului pe perioada determinata de 1 luna in cazul in care acesta nu se poate prelungi ?
Mentionez ca inainte de acest contract am lucrat in cadrul unei alte institutii de unde am intrat in concediu de crestere copil pana la 2 ani si am avut o vechime in munca de peste 9 ani .
Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Marți, 23 August 2011
anyana3, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:59, 23 August 2011
1. CIM pe perioada determinata se poate prelungi dar numai cu acordul ambelor parti.
2. Veti benficia de indemnizatie de somaj daca CIM pe eprioada determinata inceteaza la data expirarii sale (chiar si cu prelungire), conform art.56i din Codul muncii, si daca in ultimele 24 de luni aveti 12 luni cotizate la somaj.
3. In cazul dvs. cele 12 luni sunt formate din lunile lucrate dupa ce ati revenit din CCC la care se adauga (pana la 12) luni lucrate inainte de a intra in CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil & cim perioada determinata Viviana_C Viviana_C Buna ziua! Am o intrebare: Persona X are contractul de munca pe perioada determinata pana la data de 13.12.2009. Incepand cu data de 01.05.2009 a prezentat ... (vezi toată discuția)
Sarcina si munca Cleopatra4 Cleopatra4 Buna seara. Sunt insarcinata in 8 saptamani si am inceput sa lucrez la o firma din 19.08.2011 pe perioada determinata de 3 luni.Intrebarea mea este cand sa ... (vezi toată discuția)
Contract perioda determinata-somaj Varga Diana Varga Diana Pe data de 02.09.2010 imi expira ctr, iar angajatorul nu cred ca doreste sa-l prelungeasca ctr de munca. Voi putea beneficia de somaj fiind ctr pe perioada ... (vezi toată discuția)