Sunt angajata pe perioada determinata la o distanta mai mare 50 km de domiciliu si doresc sa stiu daca beneficiez de art.75 cu prima de instalare, daca in contractul meu de munca la perioada de angajare scrie: perioada determinata, incepand cu data de ............ pana la intoarcerea titularei pe post, pt ca eu inlocuiesc o mamica care este in ingrijirea copilului pana la 2 ani, iar aceasta perioada este mai mare de 12 luni, dar din contractul meu de angajare si din decizia de angajare nu reiese asta pt ca dupa cum ziceam scrie pana la intoarcerea titularei pe post.
Da asta stiam, dar mai am 5 luni si asi avea 12 luni lucrate, de ce sa nu iau acesti bani si daca se intoarce titulara pe post inainte ca eu sa indeplinesc cele 12 luni de munca, sa-i restitui?! Mai ales ca la incetarea somajului prin angajare, in Anexa nr.1, angajatorul a completat clar durata postului 1an si 4 luni.
1. Ati amestecat art.74 si art.75 din legea 76/2002.
- art.74 se refera la prima de incadrare daca va angajati la o distanta mai mare de 50 de km de localitatea de domiciliu;
- art.75 se refera la prima de instalare daca va incadrati in alta localitate si va schimbati domiciliul.
2. Norma de aplicare a Legii 76/2002 spune:
Art.45...
(6) Drepturile prevazute la art. 74 sau 75 din lege se solicita in termen de maximum 12 luni de la data incadrarii in munca.
Asa ca puteti sa le cereti si acum. Mergeti la Agentia de Somaj si explicati si dovediti cu acte ce spuneti.
Prima de instalare
tbia
Am nevoie de o informatie.
In luna mai 2014 m-am angajat intr-o localitate la o distanta de 80 de km de cea de domiciliu, initial contractul individual de ... (vezi toată discuția)