avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... risc maternal platit de stat sau angajator?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

risc maternal platit de stat sau angajator?

Buna ziua, sunt angajata pe perioada determinata pana la 1 mai 2013, sunt insarcinata iar medicul mia recomandat sa imi iau risc maternal , intrebarea mea este cei 85 % din salar imi sunt platiti de catre angajator sau de catre stat? eu nu doresc sa ii creez angajatorului meu nici un fel de prejudiciu, nu as vrea sa plateasca pt mine iar eu sa stau acasa bine merci, in cazul in care angajatorul nu imi plateste cei 85 % din salara alte contributii la stat trebuie sa plateasca pt mine , nu stiu cum sunt legile in aceasta situatie ,multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: PUPME26 , utilizator 21:50, 18 Februarie 2013
Ordonanta de urgenta 158/2005 actualizata:
"(2) Pe durata concediului de risc maternal se acordă o indemnizaţie de risc maternal care se suportă integral din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate."

Cu mentiunea ca banii vor fi platiti initial de catre angajator, urmand ca acesta sa-i recupereze pe baza de cereri de la Casa de Sanatate.
multumesc frumos pt raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatorul are vreun avantaj/beneficiu ca scoate in concediu medical o angajata gravida? hopeless1 hopeless1 buna ziua! dupa ce ca m-a amana mereu cu somajul acum angajatorul imi spune ca mai bine ma baga in concediu medical ca are si el avantaje decat sa ma dea in ... (vezi toată discuția)
Însărcinatele care obțin venituri din profesii liberale au dreptul la concediu de risc maternal? Cornelia 123 Cornelia 123 Bună seara! Însărcinatele care obțin venituri din profesii liberale și care au încheiat contract în baza OUG 158/2005, pot beneficia de concediu de ... (vezi toată discuția)
Concediu de risc maternal miela miela Buna ziua, Sunt insarcinata in doua luni si angajata cu norma intreaga la o firma, as vrea sa ma mut la alta firma . In acest caz as putea beneficia de ... (vezi toată discuția)