avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1899 soluții astăzi
Forum Activitate mocofanul

Activitate mocofanul

Discuție lmpozit pe casa
Bună seara! Vă rog să mă ajutaţi cu o informaţie în următoarea problemă. Casa mea este alcătuită din două corpuri:casa părintească(construită în 1958) şi casa pe care am construit-o eu (construită în 1992). Plătind impozitul aferent anului 2016, am constatat că era dublul anului trecut. Am depus declaraţia şi am solicitat o adev. din care să reiasă modul de calcul al impozitului. A. fost chemată să mi se aducă la cunostinţă că există inadvertenţă între declaraţia veche şi cea nouă. Din extrasul cărţii funciare depusă anul acesta ,casa apare ca un corp comun fără detaliile din care să reiasă anul construcţiei. Aşadar doamna a calculat impozitul pe construcţie ca fiind din 1992, motivând că ,,aşa e legea, se ia ultimul an al renovării,, şi a procedat la recalculare atât pentru anul 2016 cât şi pe cinci ani în urmă cu majorările de rigoare.Întrebarea mea este dacă a procedat corect şi dacă am vreo soluţie să fac o schiţă din care să reiasă anii diferiţi ai construcţiei casei. Vă mulţumesc!
Răspuns la discuția Titlu de proprietate
Multumesc mult!
Buna ziua! Problema mea consta în lipsa titlului de proprietate pe :
1) Un teren pe care l-am revendicat si l-am intabulat înscriindu-l în Cartea Funciară. Printr-o Tranzacţie la Judecătorie terenul a fost împărţit între moştenitori. Întabularea şi înscrierea în Cartea Funciară s-a făcut ulterior Tranzacţiei;
2) Locuiesc intr-o casă obţinută în urma unui Partaj Voluntar prin care mama şi fratele mi-au cedat partea lor. Ulterior, pentru a stabili adevarata suprafaţă a terenului, am făcut o Acţiune în Constatare prin care am obţinut o Hot. Jud. pe numele meu. După aceasta am făcut Cadastrul şi am întabulat terenul aferent locuinţei înscriindu-l în Cartea Funciară. Vă rog să mă lămuriţi dacă mai am nevoie de Titlu de Proprietate pe aceste proprietăţi sau dacă actele existente ţin loc de acesta. Vă mulţumesc mult!
Bună ziua! V-aş ruga să mă lămuriţi în următoarea problemă. Am întabulat terenul din curte acum 10 ani printr-o acţiune în constatare. Impozitul fiind f. mare am dorit să mi se întabuleze o suprafaţă mai mică, Ulterior, un cetăţean, care ,cumpărând terenul vecin, a devenit vecinul meu, îmi tot intră pe terenul neîntabulat care este în prelungirea terenului meu până lângă râul care curge pe lângă proprietăţile noastre. Din acest motiv aş dori să întabulez şi restul suprafeţei neîntabulate. Ce posibilităţi juridice am? Vă mulţumesc din inimă pentru ajutor!
In 2007 am acceptat un teren cu mult sub valoarea terenului confiscat de aut locale.
Va rog sa-mi spuneti daca mai am vreo solutie de despagubire cfm noii legi sau chiar pe drept comun. Multumesc!