avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de proprietate

Buna ziua! Problema mea consta în lipsa titlului de proprietate pe :
1) Un teren pe care l-am revendicat si l-am intabulat înscriindu-l în Cartea Funciară. Printr-o Tranzacţie la Judecătorie terenul a fost împărţit între moştenitori. Întabularea şi înscrierea în Cartea Funciară s-a făcut ulterior Tranzacţiei;
2) Locuiesc intr-o casă obţinută în urma unui Partaj Voluntar prin care mama şi fratele mi-au cedat partea lor. Ulterior, pentru a stabili adevarata suprafaţă a terenului, am făcut o Acţiune în Constatare prin care am obţinut o Hot. Jud. pe numele meu. După aceasta am făcut Cadastrul şi am întabulat terenul aferent locuinţei înscriindu-l în Cartea Funciară. Vă rog să mă lămuriţi dacă mai am nevoie de Titlu de Proprietate pe aceste proprietăţi sau dacă actele existente ţin loc de acesta. Vă mulţumesc mult!
Cel mai recent răspuns: mocofanul , utilizator 17:12, 3 Septembrie 2015
Daca proprietatea este intabulata in carte funciara pe numele dumneavoastra si aveti actele doveditoare ca v-a fost cedata de membri familiei acestea sunt suficiente.
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Necesita rectificare carte funciara ori a titlului de proprietar? VicGeo VicGeo In urma decesului tatalui, am constatat ca actul de proprietare pentru casa si gradina a fost emis de primarie pe numele mostenitorilor bunicii, desi exista o ... (vezi toată discuția)
Inscrisuri extras de carte funciara viu viu Buna seara, Impreuna cu mama am mostenit de la tatal meu o locuinta si terenul aferent (sunt unic copil, tata a decedat in 2010, eu si mama avem certificat ... (vezi toată discuția)
Punere in posesie diana22 diana22 am titlu de proprietate pe numele tatalui decedat si doua sentinte irevocabile prin care mi se recunoaste dreptul asupra unui teren. cum formulez cerere de ... (vezi toată discuția)