buna ziua am nevoie de ajutorul dv in urmatoarea problema
detin un teren mostenit de la parinti iar pentru accesul la proprietate trec prin inca 3 proprietati ,primul vecin de la drumul public a blocat calea de acces catre toate proprietatile din zona
mentionez ca acest drum a fost utilizat de zeci de ani atat de strabunici de bunici parinti ,la intabularea acesta nu a trecut in cartea funciara existent drumului ,ceilalti vecini au trecut in cartea funciara drum de acces
in acest caz cui trebuie sa ma adresez pentru a avea acces la proprietate si casa
in aceasta situatie suntem 25 de proprietari
va multumesc pentru consiliere daca este nevoie revin cu date complementare
buna ziua
va rog sa mi spune ti cum sa procedez ,am un teren inprejmuit pe tot perimetru astfel incat sa nu intre animale domestice sau salbatice,terenul se afla in zona montana la 120 km de locul meu de domicilul
anul trecut mi a mancat o turma de oi toata iarba ptr coasa a doua ,i am atras atentia proprietarul sa nu mai intre la mine ptr ca e proprietate privata ,ingradita ,anul acesta la fel in primavara a intrat si pana m am dus a disparut ,
ieri am fost la proprietate si un cal impreuna cu o turma de porci domestici 20 buc stateau la pascut in proprietatea mea ,i am fotografiat ,si am incercat sa aflu pe unde au fost bagati in proprietate am alergat un pic dupa ele si animalele s au dus exact la locul de intrare iesire ,proprietarul animalelor mi a rupt gardul a slabit sarma inghipata pe mai multi metri ,
porci mi au ramat o suprafata de 700-800 mp
ieri am trecut pe la postul de politie din zona dar nu am gasit nici un politist disponibil
in zona de intrare in proprietate numai exista vegetatie e numai pamant negru
mentionez ca nu am nici o intelegere cu proprietarul animalelor
ce trebuie sa fac si cum i mi recuperez prejudiciu
buna ziua
va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:in 2004 am cumparat de la parinti un teren cu o casa de locuit construita in ani 58 ,terenul si constructia aflinduse in extravilanul localitati ,in 2011 am solicitat primariei certificat de urbanism ptr removarea extinderea si repararea sarpantei ,acestia mi a eliberat certifiactul de urbanism asigurandu ma ca pot construi ca va iesi in scurt timp si autorizatia ,am demarat constructia si stupoare ca m am trezit cu reprezentanti unui parc national sa ma intrebe de documente daca am avizul lor , am incetat constructia si m am trezit cu plingere penala ca nu am respectat ord 57/2007, am platit fapta si anul trecut in aug cand am fost la primarie s a constatat ca terenul meu se gaseste in intravilanul localiati cf unui PU si refacut cartea funciara trecand terenul din extravilan in intravilan ,am depus documentele necesare ptr obtinerea avizului la administratia parcului national in 3 noiembrie 2012 ,si stupoare de ieri 14.01.2013 o noua plingere penala impotriva mea ,
mentionez ca nu am mai continua sa bat nici un cui in constructie decat am conservat o ,e fara acoperis etc
va intreb
1)daca sunt proprietar ,exista constructia ,nu trebuia sa fiu intrebat atunci cand acest teren a fost prins in perimetrul parcului
2)de ce mi se ingradeste dreptul de proprietate
3)ce trebuie sa fac
va ms frumos