avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Activitate Mellyshor

Activitate Mellyshor

Pana in anul 2011, locuind in chirie, am avut incheiat pe numele meu un contract de servicii tv si internet cu UPC (actual Vodafone). Acum am primit mesaj de la o firma de recuperare creante (CreditExpress) privind trimiterea in executare silita pentru o creanta de 2170 lei pentru nepredarea decodorului (fapt pentru care nu s-a inchis contractul). Firma de recuperare sustine ca incercarea de a ma contacta, fara succes, a suspendat termenul de prescriptie extinctiva. Prima intrebare este daca intr-adevar ei fac dovada incercarilor de contact, nu pot invoca prescriptia? Si a doua intrebare: in cazul in care pot invoca prescriptia, care sunt procedurile necesare? Multumesc anticipat!
Buna seara,
Pentru un cetatean roman rezident in Canada, care obtine venituri din chirii in Romania, exista obligativitatea platii CASS? Daca nu, trebuie indeplinite anumite formalitati pentru scutirea de la plata CASS?
Multumesc anticipat!
Multumesc frumos!
Dar exista vreo modalitate legala prin care sa poata fi protejat minorul (are 15 ani, oriunde merge este insotit, dar persoana respectiva incearca sa il abordeze in timpul pauzelor la scoala, nu poate sta cineva tot timpul acolo...)? Nu se poate lua nicio masura pentru a-l obliga sa nu se apropie de copil?

Am dat declaratie la politie...plangerea penala inseamna o noua trauma pentru copil...ar trebui sa se extinda legislatia ordinelor de protectie si restrictie si in afara familiei...cei care ne pot pune in pericol nu sunt doar membrii familiei...

Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament
Buna ziua,
Stiti cumva cum se poate obtine un ordin de restrictie sau unul de protectie impotriva unei persoane care nu face parte din familie (deci nu se aplica legea pentru combaterea violentei in familie)? Este vorba de un adult care urmareste si ameninta un minor... La politie nu ni s-au dat infromatii in sensul unui astfel de ordin...
Multumesc anticipat!