avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 233 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate obtine un ordin de restrictie impotriva unei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate obtine un ordin de restrictie impotriva unei persoane care nu este membru de familie?

Buna ziua,
Stiti cumva cum se poate obtine un ordin de restrictie sau unul de protectie impotriva unei persoane care nu face parte din familie (deci nu se aplica legea pentru combaterea violentei in familie)? Este vorba de un adult care urmareste si ameninta un minor... La politie nu ni s-au dat infromatii in sensul unui astfel de ordin...
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:18, 17 Ianuarie 2013
ordinul de protectie se refera numai la membrii familiei
Se poate depune plangere penala la politie,nu aveti alte variante.
Multumesc frumos!
Dar exista vreo modalitate legala prin care sa poata fi protejat minorul (are 15 ani, oriunde merge este insotit, dar persoana respectiva incearca sa il abordeze in timpul pauzelor la scoala, nu poate sta cineva tot timpul acolo...)? Nu se poate lua nicio masura pentru a-l obliga sa nu se apropie de copil?

Am dat declaratie la politie...plangerea penala inseamna o noua trauma pentru copil...ar trebui sa se extinda legislatia ordinelor de protectie si restrictie si in afara familiei...cei care ne pot pune in pericol nu sunt doar membrii familiei...

Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament
Ultima modificare: Duminică, 6 Septembrie 2015
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Daca in timpul pauzei copilul sta in scoala e protejat teoretic, daca se simte amenintat, se poate adresa celor de la paza.
Ar trebui sa faceti plangere penala la politie, nici daca ar fi fost vb de un ordin de protectie nu puteati sa obtineti unul fara audierea minorului.
Ultima modificare: Joi, 17 Ianuarie 2013
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma bate concubinul danutzalov3 danutzalov3 sunt in concubinaj de 2 ani si putin ... avem impreuna o fetita de 1 an ... dar de cand am ramas gravida a inceput sa ma bata..ma scuipa...ma injura...ma ... (vezi toată discuția)
Cum il opresc pe tatal copilului meu sa mai vina la scoala? alynk alynk Buna seara. Problema mea este urmatoarea: fetita mea in varsta de 9 ani si jumatate este permanent deranjata de tatal el natural in timpul orelor de curs. De ... (vezi toată discuția)
Reclamatie ptr.injurii si calomnii popescuelena77 popescuelena77 De un an de zile sunt injurata si calomniata de o vecina pe care stiu doar cum o cheama.Nu avem nici un fel de relatie de prietenie,nici macar de salut.Acum ... (vezi toată discuția)