avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Prescriere datorie UPC
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Prescriere datorie UPC

Pana in anul 2011, locuind in chirie, am avut incheiat pe numele meu un contract de servicii tv si internet cu UPC (actual Vodafone). Acum am primit mesaj de la o firma de recuperare creante (CreditExpress) privind trimiterea in executare silita pentru o creanta de 2170 lei pentru nepredarea decodorului (fapt pentru care nu s-a inchis contractul). Firma de recuperare sustine ca incercarea de a ma contacta, fara succes, a suspendat termenul de prescriptie extinctiva. Prima intrebare este daca intr-adevar ei fac dovada incercarilor de contact, nu pot invoca prescriptia? Si a doua intrebare: in cazul in care pot invoca prescriptia, care sunt procedurile necesare? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 20:42, 19 Ianuarie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Prescripția o puteți invoca prin intampinare n cazul în care va dau în judecata sau printr o contestație la executare in ipoteza în care ar avea un titlu executoriu(o hotărâre judecătorească despre care dvs nu stiti)și ar încerca să vă execute silit.In rest pierdeți timp nu aveți ce negocia ,invoca,corespondenda cu firmele de recuperări..
Ultima modificare: Vineri, 19 Ianuarie 2024
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme si atentie la s.c upc romania srl vektor110 vektor110 In urma prezentari a unui angajat UPC (agent vanzari ) la usa mea, care a prezentat serviciile companiei, am cazut de acord sa semnez intre mine si aceasta ... (vezi toată discuția)
Recuperatori pentru orange vomirco vomirco Am primit o somatie de plata de la creditexpress pentru recuperarea unei datorii catre orange.suma era de 161 ron.acum e de 161 ron +taxa reziliere ... (vezi toată discuția)
Prescriere drept de continuare executare silita Ioanasergiu1985 Ioanasergiu1985 Bună ziua, Am luat un credit nevoi personale în iunie 2008 și nu am mai achitat ratele. În 2009 banca a cesionat creanță la o firma de recuperatori. În ... (vezi toată discuția)