Pana in anul 2011, locuind in chirie, am avut incheiat pe numele meu un contract de servicii tv si internet cu UPC (actual Vodafone). Acum am primit mesaj de la o firma de recuperare creante (CreditExpress) privind trimiterea in executare silita pentru o creanta de 2170 lei pentru nepredarea decodorului (fapt pentru care nu s-a inchis contractul). Firma de recuperare sustine ca incercarea de a ma contacta, fara succes, a suspendat termenul de prescriptie extinctiva. Prima intrebare este daca intr-adevar ei fac dovada incercarilor de contact, nu pot invoca prescriptia? Si a doua intrebare: in cazul in care pot invoca prescriptia, care sunt procedurile necesare? Multumesc anticipat!
Prescripția o puteți invoca prin intampinare n cazul în care va dau în judecata sau printr o contestație la executare in ipoteza în care ar avea un titlu executoriu(o hotărâre judecătorească despre care dvs nu stiti)și ar încerca să vă execute silit.In rest pierdeți timp nu aveți ce negocia ,invoca,corespondenda cu firmele de recuperări..