Deci as putea sa cer restituirea sumelor retinute abuziv in perioada, sa zicem 01.oct 2010 si pana in februarie 2013? Pot face acest lucru daca am incheiat relatiile contractuale cu banca in februarie 2013? Am refinantat creditul de la o alta banca.
Buna seara. Sunt subiecte fierbinti acum procesele impotriva bancilor referitoare la comisioanele abuzive in contractele de creditare si pe aceasta tema am si eu niste nelamuriri. In 2008 am semnat un contract de creditare cu o banca si am luat un credit cu ipoteca. Din ce am mai citit pe internet, am descoperit si eu niste comisioane abuzive in contractul meu si de aceea sunt interesata de subiect pentru a vedea daca sunt indreptatita sa cer restituirea banilor retinuti sau nu. Nu stiu daca exista un termen de prescriere pentru aceste comisioane, adica pe cat timp in urma pot sa cer restituirea acestor sume retinute, in caz ca exista asa un termen. De asmenea nu stiu daca mai sunt in cauza sa pot cere restituirea acestor sume, avand in vedere ca incepand cu luna februarie 2013, am refinantat creditul luat initial in 2008 cu un altul contractat in februarie 2013. Cum ar veni, nu mai am o relatie contractuala cu banca de la care as solicita restituirea banilor retinuti ca si comisioane abuzive in perioada 2008 - 2013.
Buna ziua. Am o intrebare in legatura cu un contract de arenda teren agricol incheiat de parintii mei ca arendatori. La punctul 6 al contractului - Dreprurile si obligatiile arendasului se prevede la litera l.) ca obligatie - sa plateasca impozitele datorate pe veniturile realizate din exploatarea terenului arendat. Intrebarea mea este daca aceasta se refera la impozitul pe venitul obtinut de parintii mei si pe care arendasul se obliga sa le plateasca sau nu.
Deci cand deschid procesul prin care cer sa mi se restituie sumele poprite specific in cerere ca solicit si plata cheltuielilor de judecata pentru procesul castigat sau fac o cerere separata. Nu am avut avocat, deci singura cheltuiala este taxa de timbru si o taxa pentru o procura judiciara.
Buna seara. Am castigat un proces de contestatie la executare si azi am ridicat hotararea de la tribunal. Am aflat ca pentru recuperarea sumei poprite prin titlul executoriu pe care l-am contestat si care a fost anulat prin acest proces, trebuie sa deschid un nou proces. Intrebarea mea este daca la cererea mea de recuperare a sumei pe care o depun acum trebuie sa specific ca vreau si recuperarea cheltuielilor de judecata. Multumesc.