avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Activitate justmematza

Activitate justmematza

Buna ziua,

Locuiesc intr-un bloc construit in anul 2016. Sunt presedintele asociatiei. Vreau sa preiau blocul de la dezvoltator, insa nu stiu exact care ste procedura. Stiu ca se face un proces verbal de predare-primire si trebuie sa primesc cartea tehnica.
Pot primi cartea tehnica prima data si apoi face si receptia blocului la o data ulterioara?
Ce alte acte ar trebui sa primesc si la ce ar trebui sa fiu atenta?

Multumesc!
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună seara,

Deoarece informațiile primite erau contradictorii, am hotărât să fac o sesizare la Registrul Comerțului cu privire la această situație. Răspul primit îl redau mai jos, cu siguranță va ajuta și alte persoane:
"Pentru sediile sociale sau secundare situate în blocuri de locuințe/condominii, în spații care au avut din construcție destinație de spațiu comercial sau la care destinația a fost deja schimbată și înregistrată astfel la organul fiscal sau în cartea funciară, nu este necesară obținerea și depunerea acordului asociației și vecinilor direcți."

Astfel, povestea s-a încheiat.

O seară liniștită!
Îmi puteți indica un articol de lege pe care îl pot aduce ca argument? S-a afirmat ca acel acord de la vecini și asociație este necesar doar dacă se schimba destinația din locuință în spațiu comercial, nu și în cazul în care spațiul a avut aceasta destinație de când a fost construit.

POPA GHEORGHE a scris:

Respectivul avocat nu cunoaste legea.
Va trebui sa deschideti actiune in instanta de judecata si posibil sa obtineti inchiderea salii respective prin hotarare judecatoreasca.
Nu trebuia sa se apuce de lucrari fara avizul asociatiei de locatari si autorizatie de ctie.

Revin cu noutăți. Unul dintre vecini nu este de acord și nu a semnat și în comitetul asociației de proprietari s-a stabilit ca nu se va da aprobare din partea asociației. Însă lucrările au continuat și urmează sa se deschidă curând. Administratorul a discutat cu cel care deschide sala și I s-a comunicat ca in urma discuției cu un avocat i s-a a spus ca nu are nevoie de nici o semnătura de la nimeni deoarece este spațiu comercial din construcție. Cum sa procedez în continuare?
Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Am inteles ca Asociatia da un raspuns dupa ce vecinii cu peretii comuni au semnat. In acest moment, din cei 4 vecini, 2 sunt de acord, unul nu, iar cu unul inca nu s-a discutat. Daca, la final, unul sau doi vecini dintre cei 4 se opun, mai poate deschide?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Am citit, însă nu am gasit un răspuns la situația aceasta. Legea nu oferă întotdeauna o rezolvare pentru toate situațiile care pot apărea.
În altă ordine de idei, dacă sunt de acord doar vecinii de pe orizontala, dar nu și cei de pe verticala, mai poate deschide?

ynocentta a scris:

Pentru completa si corecta dv informare studiati temeinic disp L nr 196/2018
In speta este obligatoriu acordul majoritatii proprietarilor

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
O hotărâre a Adunării Generale a Asociației de proprietari prin care se refuza anumite activități și o precizare în regulamentul de ordine interioara ar putea fi suficiente pentru a susține decizia refuzului?

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Daca nu aveti motive temeinice ca sa le refuzati acordul pot obtine hotarare judecatoreasca si sa va ceara si despagubiri.
Ar fi bine sa aveti si avocat daca vreti sa discutati cu ei ca sa se inteleaga clar situatia.
Asociatia nu are dreptul de a refuza pur si simplu pentru ca nu vrea...


1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va mulțumesc pentru răspuns. Îmi puteți indica un articol de lege pe care îl putem invoca în discuții?
Bună ziua,

La parterul blocului există 2 spatii comerciale. Blocul este nou construit. Unul dintre spatii a fost închiriat înainte ca majoritatea apartamentelor sa fie vândute și când nu exista asociație de proprietari.
Acum exista asociație de proprietari și au fost vândute toate apartamentele. Dezvoltatorul vrea sa închirieze cel de-al doilea spațiu comercial, obiectul de activitate al firmei care dorește sa închirieze fiind sală de pariuri sportive și păcănele.
Firma care va închiria are nevoie de semnăturile vecinilor direcți și a asociației de proprietari pentru a-și stabili punctul de lucru în acel spațiu?
Deja se lucrează la amenajarea sălii, însă fără vreo aprobare din partea noastră.
Răspuns la discuția Cartea de imobil pentru bloc nou
Care sunt unitatile care tiparesc? Este vorba de Bragadiru, Ilfov. Politia locala habar nu are.

Imi puteti raspunde si la celelalte neclaritati, va rog?
Multumesc!