avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Activitate _Oana_

Activitate _Oana_

Buna ziua.
Societatea agent de munca temporara are in vedere angajarea, cu contract de munca temporara, perioada determinata a unor cetateni din Republica Moldova. Se poate plia societatea pe OUG. 25/2014 sau 56/2007 incadrarea in munca...?
Cetatenii nu au drept de sedere in Romania, ci in urma unui interviu telefonic, in caz ca sunt selectati pentru ocuparea unor posturi de lucru, care este procedura ce trebuie urmata?

Va multumesc anticipat.

Numai bine
Multumesc pentru raspuns.
Din cate am inteles, o societate deja infiintata in Republica Moldova cauta oportunitate de a-si desfasura activitate pe teritoriu romanesc. Ca si exemplu, o societate cu activitate pe constructii, probabil ca pentru vanzarea materialelor, fie deschide un sediu nou in Romania fie cauta sa incheie parteneriate cu o alta firma infiintata deja pe teritoriu romanesc.
Buna ziua,

O rugaminte am la dvs.: o societate infiintata in Republica Moldova, cum poate functiona in Romania?

Va multumesc.
Discuție Divort 2016
Buna ziua,

In urmatoarea perioada doresc sa intentez proces de divort. Sunt separata de aproximativ 3 ani de sotul meu, din casatorie a rezultat 2 copii minori, si pentru ca, nici nu mai convietuim impreuna, doresc sa introduc actiune in instanta pentru desfacerea casatoriei din varii motive ( violenta verbala, fizica, nu contribuie la cresterea si educarea copiilor, etc). Nu am posibilitati financiare sa angajez avocat, insa tin sa ma reprezint singura. Exista aceasta posibilitate?
Va multumesc!
Sunt interesata de raspunsul pe care dvs l ati primit de la unitatea adm teritoriala cu privire la impozitarea sediului - cabinet avocat. Ma aflu in aceeasi situatie ca si dvs. si doresc sa aflu mai multe informatii in acest sens. Multumesc
Buna seara!

Va rog sa fiti amabili, si va rog sa ma lamuriti intr-o chestiune juridica si anume, intr o cauza ce are ca obiect restituire taxa auto, instanta a respins actiunea, prin urmare am declarat recurs. Si de aceasta data instanta a respins recursul, insa doresc ca incerc si la Inalta Curte de Casatie si Justitie introducerea unei cereri de reviziune intrucat apreciez ca totusi exista o mica sansa de a castiga un proces care, dupa pararea mea nu a fost solutionat in mod corect. Credeti ca, intr-o astfel de situatie, cererea de revizuire ar cea corecta pentru a merge mai departe? Va multumesc anticipat!
Buna ziua,

O rugaminte am la dvs., si anume: doresc schimbarea numelui copilului meu minor in varsta de 13 ani si rog sa ma ajutati in acest sens. Tatal baiatului este decedat, copilul a fost nascut dintr o relatie de concubinaj si vreau ca minorul sa-mi poarte numele. Va rog sa mi spuneti cum trebuie procedat.. daca este necesar sa ajung in instanta sau trebuie urmata o alta procedura .. Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Infiintare S.C./PF/II
D-le Neagu, cu alte cuvinte nu mai este necesar redactarea unui act aditional si sper ca am inteles bine. Iar atestarea PV de catre un avocat tine practic de semnatura si parafa acestuia ( din cunostintele pe care le detin, in afara de semnatatura si stampila un av nu mai are si alte "instrumente" necesare pt o astfel de procedura). Va multumesc din suflet!
Cererea tip se obtine de la judecatorie sau poate fi preluara de pe net?
Răspuns la discuția Infiintare S.C./PF/II
Va multumesc pt raspuns, insa as mai avea o rugaminte la dvs... in cazul unui ONG a fost schimbat presedintele, este necesar act aditional la actul constitutiv sau redactarea unuia nou? Ce procedura trebuia urmata in cazul schimbarii presedintelui si redactarea unui act aditional cu privire la aceasta situatie? Va multumesc anticipat!
Buna ziua,

Pentru cresterea unor animale doresc infiintarea unei firme si in acest sens sper ca dvs sa ma ajutati in ceea ce priveste furnizarea unor informatii pe baza unor detalii pe cale le voi mentiona. Sediul social si punctul de lucru vor fi la mine acasa, ma ocup strict de cresterea unor bovine doar ca, fara sa duc sau sa aduc vreun animal indiferent ca ar fi vb de piata sau de abator. Dar am inteles ca daca este necesar ca aceste animale sa fie vandute infiintarea unui PF. Poate fi autorizat un PF doar pentru cresterea animalelor? Nu stiu ce informatii as mai putea detalia in acest sens, dar va rog sa ma sfatuiti daca pentru situatia prezentata putem vorbi de infiintarea unui PF. Va multumesc!