Pentru cresterea unor animale doresc infiintarea unei firme si in acest sens sper ca dvs sa ma ajutati in ceea ce priveste furnizarea unor informatii pe baza unor detalii pe cale le voi mentiona. Sediul social si punctul de lucru vor fi la mine acasa, ma ocup strict de cresterea unor bovine doar ca, fara sa duc sau sa aduc vreun animal indiferent ca ar fi vb de piata sau de abator. Dar am inteles ca daca este necesar ca aceste animale sa fie vandute infiintarea unui PF. Poate fi autorizat un PF doar pentru cresterea animalelor? Nu stiu ce informatii as mai putea detalia in acest sens, dar va rog sa ma sfatuiti daca pentru situatia prezentata putem vorbi de infiintarea unui PF. Va multumesc!
Da, puteti sa va infiintati un pfa pentru a derula activitatea de crestere a animalelor si de valorificare a lor.
Singura problema e ca trebuie sa aveti acte de studii/calificare in acest domeniu. Va e de ajuns o adeverinta ca ati urmat un curs de scurta durata organizat pe langa directiile agricole sau ceva asemanator.
Va multumesc pt raspuns, insa as mai avea o rugaminte la dvs... in cazul unui ONG a fost schimbat presedintele, este necesar act aditional la actul constitutiv sau redactarea unuia nou? Ce procedura trebuia urmata in cazul schimbarii presedintelui si redactarea unui act aditional cu privire la aceasta situatie? Va multumesc anticipat!
Se intocmeste proces verbal al adunarii generale in cadrul careia s-a votat modificarea in echipa de conducere, proces verbal semnat de toti membrii ong-ului prezenti la adunarea generala. Tot in acest proces verbal, la final, se trece si numele si datele din buletin ale persoanei desemnata de catre membrii prezenti sa urmeze toata procedura de inregistrare la judecatorie a schimbarii produse.
Procesul verbal trebuie atestat de catre un avocat (in patru exemplare originale) si apoi se depune la judecatorie impreuna cu cerea tip si copii dupa chitante de plata a taxei judiciare de timbru si timbrului judiciar.
D-le Neagu, cu alte cuvinte nu mai este necesar redactarea unui act aditional si sper ca am inteles bine. Iar atestarea PV de catre un avocat tine practic de semnatura si parafa acestuia ( din cunostintele pe care le detin, in afara de semnatatura si stampila un av nu mai are si alte "instrumente" necesare pt o astfel de procedura). Va multumesc din suflet!
Cererea tip se obtine de la judecatorie sau poate fi preluara de pe net?
Cererea o puteti obtine si completa la judecatorie. Despre cealalta problema, e varianta intre a merge la avocat sau notar. Totul e sa gasiti unul mai ieftin caci pentru un ong, a plati cat mai putin e foarte indicat.
Modificare statut ong
emm1992
Buna ziua, as dori sa stiu care ar fi pasii de urmat pentru modificarea statutului unei asociatii pentru a largi putin sfera de activitate. Am inteles ca este ... (vezi toată discuția)