Potrivit HG nr. 611/2008 pentru participarea la lucrarile comisiei de concurs membii comsiei beneficiaza de o indemnizatie de 1% din salariul de baza .Avand in vedere ca un membru al comisiei este din afara unitatii intrebarea mea este daca se retin contributii de asigurari sociale si sanatate ( impozit se retine ) .
Contractele de inchiriere pentru spatiile cu destinatia de locuinte , din proprietatea statului sau a unitatilor administrativ teritoriale , a caror durata a fost reglementata prin Ordonanta de urgenta 44/ 13.05.2009 , au expirat la data de 19 mai 2014 ( au fost prelugite pe o perioada de 5 ani ) . Am urmarit daca a aparut o ordonanta prin care sa se prelungeasca termenul dar nu am gasit . Va rog , sa ma indrumati daca aveti stiinta de aparitia unei legi sau ordonate prin care aceste contracte se pot prelungi .
Mulţumesc de răspuns.
Am sunat şi la ,,Asistenţă contribuabil " şi mi-au spus că se intocmesc lunar declaraţiile rectificative şi se specifică că sunt în baza unor hotărâri judecătoreşti .Am să fac şi o adresă scrisă , trimisa pe mail , în care o să întreb şi de dobânzi şi penalitati .
Vă rog să mă îndrumaţi cu privire la modalitatea de calcul şi declarare a contribuţiilor sociale obligatorii pentru perioade anterioare .
Am primit o sentinţa civilă pentru plata drepturilor salariale restante , pentru o angajată în cadrul unei instituţii publice , pentru peroada octombrie 2010 - octombrie 2011 , actualizate cu indicele de inflaţie şi dobânda legală aferentă acestor drepturi . Cum procedez ? Calculez salariile lunare şi depun declaraţii rectificative pentru aceste luni sau din salariile brute pe aceste lunile respective obţin o sumă brută ( sumă sentinţă civilă ) din care reţin contribuţii şi le declar în decl. 112 din luna în care se face plata ?
Mulţumesc de răspuns .
Indemnizaţia , suma pe care a primit-o este şi suma brută după care se calculează ?
indemnizatia nu este supusă nici unei reşineri ?
Vă rog să mă ajutaţi în rezÎolvarea următoarei probleme : o angajaţă a fost în concediu pentru creştere copil şi a revenit la serviciu în data de 02.12.2012. În data de 18.03.2013 a prezentat un concediu medical , cod 01 , boală obijnuită . Care este baza de calcul , nr. de zile calcul a concediului medical în perioada CCC , respectiv lunile septembrie , octombrie noiembrie 2012 ?
Da ; conf. pct. 90 din Norme metodologice de aplicare a Codului fiscal : ,, persoana intretinuta sa aiba venituri impozabile si neimpozabile mai mici sau egale cu 250 lei lunar "
Buna ziua ,
Mulltumesc de raspuns , dar voiam sa stiu ( poate nu m-am exprimat eu bine ) dacă angajatorul poate acorda ajutor material , financiar, angajatilor care au suferit o interventie chirurgicala sau sufera de boli grave din fondul de salarii , ca şi ajutoarele de inmormantare .