Primesc o notificare de plata a unei datorii din 2007 in 2019, un numar de dosar si valoarea de plata si un numar de cont de la o societate de recuperare creante cu care nu am avut nici un contact . Sunt obligat sa o platesc? Habar nu am despre ce este vorba si imi pun intrebarea, datoriile astea nu au si ele un termen de prescriptie? Ce ma fac daca maine primesc o notificare de plata pentru ceva de acum 20 de ani? Daca cineva ma poate lamuri multumesc anticipat.
am un credit bancar facut acum vreo 7 ani, in urma cu un an si ceva am fost executat silit pentru imposibilitate de plata .suma in urma executarii era de 13000 ron .am semnat un acord prin care ma angajam sa platesc suma de 500 de ron lunar pana la stingerea datoriei. Acum dupa un an si ceva de plati lunare a cate 500 de ron ma gandesc sa platesc tot si merg la banca sa cer informatiile necesare, unde primesc stirea ca mai am de plata 14000 ron .motivul? dobanda initiala a creditului era de 12% iar dupa ce s-a trecut la executarea silita pe motiv ca am fost rau platnic aceasta dobanda a ajuns la 22%. nimeni nu m-a anuntat de aceasta schimbare si nimeni nu mi-a spus ca cei 500 de ron nu reprezinta decat dobanda, asadar ma simt inselat si intrebarea mea este? sunt prost si bun de plata sau cineva isi bate joc de mine, raspunsul sa fie juridic, se poate face ceva in aceasta situatie sau nu?multumesc
un prieten a calatorit pe tren cu un bilet eliberat pe legitimatia de student a unui alt amic.a fost prins de organele de control si i s-a adus la cunostiinta ca i se va intocmi dosar penal.as vrea sa stiu care este cea mai optimista solutionare si cea mai pesimista.multumesc mult pentru raspuns.