avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit bancar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit bancar

am un credit bancar facut acum vreo 7 ani, in urma cu un an si ceva am fost executat silit pentru imposibilitate de plata .suma in urma executarii era de 13000 ron .am semnat un acord prin care ma angajam sa platesc suma de 500 de ron lunar pana la stingerea datoriei. Acum dupa un an si ceva de plati lunare a cate 500 de ron ma gandesc sa platesc tot si merg la banca sa cer informatiile necesare, unde primesc stirea ca mai am de plata 14000 ron .motivul? dobanda initiala a creditului era de 12% iar dupa ce s-a trecut la executarea silita pe motiv ca am fost rau platnic aceasta dobanda a ajuns la 22%. nimeni nu m-a anuntat de aceasta schimbare si nimeni nu mi-a spus ca cei 500 de ron nu reprezinta decat dobanda, asadar ma simt inselat si intrebarea mea este? sunt prost si bun de plata sau cineva isi bate joc de mine, raspunsul sa fie juridic, se poate face ceva in aceasta situatie sau nu?multumesc
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 10:53, 19 Martie 2015
Buna seara,

cand afirmati ca ati fost executat silit, vreti sa spuneti ca ati primit acte intocmite de un executor judecatoresc sau ati fost invitat de banca sa incheiati o tranzactie prin care ati esalonat plata creditului?

acte executor judecatoresc, acordul l-am semnat in biroul executorului judecatoresc
Faptul ca ati semnat acte in biroul executorului judecatoresc sau in fata acestuia nu inseamna ca ati fost executat silit!

Di postarea dvs. se inteleg mai degraba ca vi s-a trimis de catre banca prin BEJ o notificare prin care vi se aducea la cunostinta faptul ca veti fi executat silit in cazul in care nu faceti plata, sau daca nu veti da curs invitatiei de a semna o tranzactie privind esalonarea platii creditului.

Este o practica de intimidare!

Executarea silita presupunea ca dvs., din partea BEJ, sa fi primit o serie de acte pe care le puteati contesta pe calea unei contestatii la executare silita!

Avand in vedere faptul ca in postarea dvs. nu sunt elemente suiciente care sa ajute la formularea unui raspuns sau la propunerea unei solutii, va recomand sa incercati sa va amintiti in ce conditii vi s-a propus semnarea tranzactiei si sa contactati un avocat.

Succes!

Sigur ca pe langa dobanda aveti de platit si penalitati pt ca nu ati platit la timp, iar aceste costuri se calculeaza la toata suma ramasa de plata.
Ajunseserati la executare silita, faptul ca v-ati inteles abia apoi pt plata, nu va scuteste de plata onorariului executorului.
Va puteti uita si pe portalul instantei daca s-a cerut si incuviintat executarea dvs silita.
Banca sa va dea in scris ce zice si apoi va puteti adresa instantei.


Este vorba despre penalități ( dobânda penală ). O aveți trecută în contract, cu siguranță. Nu trebuia să vă anunțe cineva ci să lecturați dvs. contractul de credit cu atenție.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicare sentinta dezdemona_dezy dezdemona_dezy buna ziua. am si eu o problema ca toti oamenii de rand cu probleme financiare. am luat un credit de nevoi personale fara garantii doar cu adeverinta de salariu ... (vezi toată discuția)
Sume platite neactualizate k0rax k0rax Buna ziua. Am avut un credit care in cele din urma a fost cesionat unei firme de recuperatori. Din cauza penalitatilor si dobanzilor suma a ajuns la un total ... (vezi toată discuția)
Somatie executare silita alecsas alecsas 1.am primit o somatie de executare pe data de 15.02.2013,in care mi-se cere sa platesc peste o zi suma.intrebarea este care este perioada in care in care pot ... (vezi toată discuția)