avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Activitate andrx

Activitate andrx

Eu mai propun sa li se taie limba celor care indraznesc sa spuna ca politicienii sunt corupti sau care ii huiduie la baile de multime.

Cyborg eu iti recomand sa citesti primul amendament din constitutia SUA ca sa vezi si tu cu ce se mananca libertatea de expresie.

Uite-i pe salbaticii astia de germani cum o huiduie pe Angela Merkel
[ link extern ]

Uite aici civilizatie in Coreea de Nord, una dintre cele mai prospere si cele mai democratice tari din lume.. Toata lumea plange dupa conducatorul mult iubit.
[ link extern ]
Cine nu plange ajunge in lagar.
"1. Ai o datorie de 200 de mii euro catre un alt cetatean. Il inviti la tine acasa pentru ai achita datoria. Cum a patruns in locuinta ta, il impusti. Scapi si de cetateanul sacaitor si de datorie."

Si in urma cercetarilor politia va stabili ca a fost vorba de crima cu premeditare si nu de aparare legitima. Dar daca la doua noaptea iti patrunde in casa prin efractie un individ care figureaza in evidentele politiei cu alte infractiuni la activ situatia se schimba.


"2. Intri in locuinta personala si iti gasesti sotia in pat cu un tanar chipes. Scoti pusca din dulap si tragi apoi negociezi cu sotia sa declarati ca este vorba de un hot."

Un individ care iti patrunde in locuinta prin efractie din start e infractor. Dar amantul sotiei nu e infractor pentru ca se afla in locuinta cu acordul ei.
Pe baza cercetarilor politia va stabili ca persoana respectiva nu era un hot ci amantul sotiei.
(convorbiri telefonice, sms-uri, email-uri, etc) plus alte probe de la fata locului cum ar fi firele de par gasite in pat.



Problema in SUA e ca orice dezaxat mintal isi poate cumpara o arma fara ca nimeni sa-l intrebe de sanatate.

"Asadar prietene, intr-o societate nu poti avea decat drepturi iar ideologia umanizarii pedepselor si reeducarii condamnatilor vinde de acum aproape 300 de ani de cand Beccaria elabora primele idei in acest sens...Daca vrei sa ai opinii pertinente intai cerceteaza, studiaza, invata drept...."

Practica si teoria de multe ori nu se pupa. In foarte multe cazuri umanizarea pedepselor si reeducarea nu functioneaza. Infractorii precum fratii Camataru sunt infractori fara scrupule foarte constienti de faptele lor care n-o sa fie umanizati si reeducati in vecii vecilor.

Iar daca mi-ar patrunte la doua noaptea un infractor in casa te inseli daca crezi ca eu il vreau mort pentru asta. Dar exista posibilitatea ca infractorul respectiv sa ma omoare si consider ca ar trebui sa am dreptul sa imi apar viata cu orice pret la mine in casa. Mortul nu mai invie Indiferent de pedeapsa pe care o primeste criminalul pe urma.
Prostitutia trebuie legalizata si impozitata.
Cu toate ca nu sunt fanul lui Mircea Badea ii dau dreptate cand a zis ca Romania e tara curvelor virgine. Incriminarea prostitutiei e specifica popoarelor incuiate la minte.
Cei care asociati prostitutia cu furtul sau omorul sunteti ridicoli, fara suparare.
Prostitutia presupune relatii sexuale de comun acord intre doua persoane contra unei sume de bani.
Cand femeie intretine relatii sexuale cu un barbat nu pentru ca il iubeste ci pentru ca o scoate la restaurant, ii cumpara bijuterii,posete, pantofi, etc, nu e nimic ilegal dar in schimb daca ii plateste direct e ilegal.
Un alt argument pentru care legea e prosta: doar prostituata e sanctionata contraventional nu si cel care plateste pentru serviciile ei.
Exemple:

1.Legislatia armelor

"(2) Armele de aparare si paza pot fi procurate numai de catre urmatoarele categorii de persoane:
a) demnitarii, magistratii, diplomatii, militarii si politistii, pe perioada cât sunt în activitate si dupa pensionare, trecerea în rezerva sau retragere, dupa caz, cu exceptia situatiei în care acestia si-au pierdut calitatea din motive imputabile lor;"

Principiul de baza al comunismului era egalitatea intre oameni, numai ca in practica unii erau mai egali decat altii. In Romania zilelor noastre unii sunt mai egali decat altii in ceea ce priveste dreptul de a detine arme pentru aparare.


2.Contopirea pedepselor

Multi infractori periculosi sunt liberi dupa mai putin de 10 ani pentru ca li se contopesc pedepsele.
Daca li s-ar cumula pedepsele ar primi sentinte de 50-100-150 de ani(asa cum se intampla prin alte parti) si ar parasi inchisoarea pe lumea cealalta.
Datoriile se contopesc cumva? De exemplu daca ai o datorie de 10000 de euro si alte 10 datorii a cate 5000 de euro cumva datoria cea mai mare de 10000 de euro le anuleaza pe celelalte mai mici care insumeaza 50000 ? Evident ca nu.
Atunci pedepsele de ce sa se contopeasca? In multe cazuri pedepsele mai mici insumeaza mai mult decat pedeapsa cea mai mare care le anuleaza.

3. In Romania cetatenilor le este limitat dreptul de a-si apara viata si proprietatea.

In SUA proprietarul poate impusca un infractor care i-a patruns in locuinta. Se considera ca infractorul isi pierde drepturile in momentul respectiv iar proprietarul are tot dreptul sa nu isi asume riscul de a fi ucis sau ranit de catre infractor. Iar politia nu se teleporteaza ca in Stark Trek ca sa aresteze instantaneu infractorul.
In Romania in schimb nu ai voie sa folosesti nici macar in propria locuinta forta disproportionata. Altfel risti ca din victima sa te transformi in infractor iar infractorul devine victima.
Si ne mai miram de ce infractorii isi fac de cap in tara lui Papura Voda numita Romania. Isi fac de cap pentru ca legea e de partea lor.
Auzisem la televizor un caz. Un individ pantrunsese in locuinta peste o adolescenta care era singura acasa si a incercat sa o violeze. Numai ca fata a apucat sa puna mana pe un cutit si l-a injunghiat mortal. Evident ca apoi fata era anchetata. In orice tara normala din start s-ar fi considerat aparare legitima dar nu si in Romania unde legea e mereu de partea infractorilor. Prababil fata trebuia doar sa-l zgarie cu unghiile sau sa-l roage sa n-o violeze. Tinand cont ca violatorii sunt persoane sadice si le provoaca placere cand vad ca victima sufera cu siguranta ar fi "functionat" metodele alternative. Vietile infractorilor sunt mai presus de orice in timp ce vietile victimelor si ale cetatenilor cinstiti sunt pe ultimul loc.

Exemplele pot continua.


Un alt exemplu:
Din zecile-sutele de mii de juristi din tara asta nu i-a venit nici unuia ideea sa propuna o lege care sa rezolve problema furturilor de la calea ferata ?
Desi nu sunt jurist, vin eu cu o propunere legislativa:
Furtul de echipamente si infrastructura ferioviara constituie ATENTAT LA SIGURANTA TRANSPORTULUI PE CALEA FERATA si se pedepseste cu inchisoare de la 15 la 25 de ani de inchisoare. ( aceeasi pedeapsa ca la omor calificat). Normal ca se fura ca-n codru daca pedepsele variaza intre inchisoare cu suspendare si 1 an cu executare.
Multi oameni nu stiu de bun simt si de vorba buna ci doar de frica.
Răspuns la discuția MARIREA PENSIILOR
Pensiile vor creste doar pe hartie. In realitate va fi vorba de mai multe hartii(plastice) colorate fara valoare.
Cresterile de preturi la alimente din ultima perioada vorbesc de la sine.
Care inflatie de 4%? Conform statisticilor masluite de INS ?