avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Insulta si calomnia trebuie sa fie reincriminate!
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Insulta si calomnia trebuie sa fie reincriminate!

Cine au fost capetele patrate care au dezincriminat insulta si calomnia, cam prin 2007, parca?Acolo a fost vorba de PRESA, dar societatea e formata din oameni simpli, nu din jurnalisti!
Asta inseamna ca ne putem face ca la usa cortului, cum ne vine la gura, fiindca insulta si calomnia sunt "sfinte"?!
Ar trebui reintroduse in Codul Penal din 2013!
Cel mai recent răspuns: andrx , utilizator 09:59, 11 Mai 2013
Art. 205 - 207 au fost abrogate prin art. I pct. 56 din Legea nr. 278/2006 .
Curtea Constituţională, prin Decizia nr. 62/2007 , a constatat că dispoziţiile art. I pct. 56 din Legea nr. 278/2006 , partea referitoare la abrogarea art. 205, 206 şi 207 din Codul penal, sunt neconstituţionale.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prin Decizia nr. 8/2010 , a stabilit că normele de incriminare a insultei şi calomniei cuprinse în art. 205 şi 206 din Codul penal, precum şi prevederile art. 207 din Codul penal privind proba verităţii [abrogate prin dispoziţiile art. I pct. 56 din Legea nr. 278/2006, dispoziţii declarate neconstituţionale prin Decizia Curţii Constituţionale nr. 62/2007 (#M35)], nu sunt în vigoare.
Nu cred ca oamenii simpli sunt in discutie aici. Un om simplu, oricare ar fi el, nu cred ca ar putea fi un subiect de calomnie sau insulta care sa apara in mass media.
Eu mai propun sa li se taie limba celor care indraznesc sa spuna ca politicienii sunt corupti sau care ii huiduie la baile de multime.

Cyborg eu iti recomand sa citesti primul amendament din constitutia SUA ca sa vezi si tu cu ce se mananca libertatea de expresie.

Uite-i pe salbaticii astia de germani cum o huiduie pe Angela Merkel
[ link extern ]

Uite aici civilizatie in Coreea de Nord, una dintre cele mai prospere si cele mai democratice tari din lume.. Toata lumea plange dupa conducatorul mult iubit.
[ link extern ]
Cine nu plange ajunge in lagar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate pedepsi / chema in judecata o persoana care te insulta CYBORG CYBORG Buna ziua! 1. Am citit pe Internet, puteti verifica: \\" INSULTA şi CALOMNIA sancţionate cu închisoarea Știri April 30, 2013 34 Comentarii ... (vezi toată discuția)
numai politicienii se pot adresa cncd in caz de insulta? CYBORG CYBORG Buna ziua! Citesc pe Internet: \\"Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a decis amendarea europarlamentarului Corneliu Vadim Tudor cu ... (vezi toată discuția)
E legal sa creezi profile online pamflet ale unor persoane publice? radu_ro_bh radu_ro_bh As vrea sa stiu cat de legal este ca pe un site sa se puna profilul unor persoane publice , cu nume si foto, info, dar practic pagina sa fie pamflet, si la fel ... (vezi toată discuția)