avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Numai politicienii se pot adresa CNCD in caz de ...
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Numai politicienii se pot adresa CNCD in caz de insulta?

Buna ziua!

Citesc pe Internet: "Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a decis amendarea europarlamentarului Corneliu Vadim Tudor cu suma de trei mii de lei pentru declaraţii care au încălcat demnitatea umană a petentei Anei Cărcu.

„CNCD a fost sesizat cu două speţe de către petenta Ana Cârcu, pentru declaraţii realizate de domnul Corneliu Vadim Tudor în cadrul unor emisiuni televizate. Declaraţiile, care au un caracter discriminatoriu, au încălcat demnitatea umană a petentei în sensul în care au creat o atmosferă degradantă, umilitoare la adresa Anei Cârcu şi CNCD a sancţionat partea reclamată, pe domnul Vadim Tudor, cu o amendă contravenţională de 1.000 de lei

Citiţi mai mult: C.V. Tudor a fost amendat de al pentru Combaterea Discriminării l-a sancţionat pe europarlamentarul Vadim Tudor cu 3000 de lei pentru că a numit-o „prostituată” în repetate rânduri pe fosta candidată la parlamentare Anca Cârcu. "

Intrebari:
1. Exista sediu,sucursala, a CNCD in orasul Ploiesti, sau omul trebuie sa se deplaseze la Bucuresti?
2. Numai politicienii se pot adresa CNCD ca in cazul de mai sus(insulta si sau discriminare) sau pentru oamenii "simpli" nu se poate?(Asta e dreptatea in Romania)
3. E adevarat ca pot cere daune pentru insulta si la "mediere''?
Cel mai recent răspuns: mediator_comeaga , utilizator 10:55, 10 Septembrie 2013
CYBORG a scris:


3. E adevarat ca pot cere daune pentru insulta si la "mediere''?



Insulta si calomnia, reintroduse in Codul Penal, constiuie infractiuni pentru care, potrivit legii, retragerea plangerii prealabile sau impacarea partilor inlatura raspunderea penala, facand parte deci din categoria infractiunilor pentru care medierea este perfect aplicabila. Se pot obtine, asadar, compensatiile materiale de care intrebati.
Va multumesc.
Dar LA intrebarea cu CNCD...IMI PUTETI RASPUNDE?Sau unde sa intreb?
Iata mai jos link-ul catre pagina web a institutiei. Nu cunosc sa fie restrictii cu privire la cei care se pot adresa prin petitie Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, iar petitia o puteti transmite si prin posta cu confirmare de primire, presupun. Sau chiar prin e-mail.

Au si doua birouri teritoriale (Mures si Buzau), dar fiind din Ploiesti va e mai aproape Bucurestiul.

Verificati si conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca petitia, sunt mentionate pe site-ul lor, sau dati un telefon, ca sa aflati tot ce va intereseaza.

[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Referitor comisie de disciplina smari smari Buna ziua! Întrebarea este: unde se poate depune o cerere de chemare în judecată a comisiei de disciplină ,pentru discriminare ? Tot la instanta unde se ... (vezi toată discuția)
Recomandare raisa-gabriela raisa-gabriela Imi puteti recomanda un avocat care sa ma reprezinte in instanta pt hartuire morala la locul de munca? As dori o persoana care a avut dosare de acest gen. (vezi toată discuția)
Cncd - interpretare ordonanta 137/2000 ContSters256771 ContSters256771 Ma confrunt si eu cu o problema la CNCD (Consiliul NaŃional pentru Combaterea Discriminarii). Este vorba de o petitie pentru un anunt de angajare in care ... (vezi toată discuția)