avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Activitate marius_2021

Activitate marius_2021

Chiar daca in tot acest timp am tot fost "bombardat " cu instiintari scrise? Sau se prescrie oricum,caci apar dator in Biroul Roman de Credit?Multumesc
Buna ziua,am si eu o dilema si as dori un sfat de la Dumneavoastra.In 2005 am accesat un credit prin Euroline(celebrele credite doar cu buletinul de la Altex) si am achizitionat o masina de spalat si un telefon in valoare de aprox 1500 lei la vremea repectiva.Cum firma la care lucram a intrat in faliment si am ramas fara serviciu,nu am mai achitat datoria.
De aproximativ 2 ani incoace sunt "bombardat"cu scrisori de la o firma de recuperare,iar zilele trecute am fost cautat la actualul loc de munca si avertizat ca dosarul meu va fi dat in instanta,respectiv spre executare.
Intrebarea mea este: se poate pune poprire pe salariu,in urma celor relatate mai sus si voaim sa stiu daca datoria mea nu s-a prescris deja?
Va multumesc!
Cu stima,
Iorga Marius
Numele meu este Iorga Marius,sunt din Pascani,jud.Iasi si as dori sa ma ajutati intr-o problema.In urma divortului de sotia mea(sept2011) minora Iorga Elya-Ioana(7ani) a ramas in custodia mamei,eu fiind de acord cu acest lucru cu conditia de a-mi acorda dreptul sa o vizitez.Toate bune si frumoase pana in luna sept 2012 cand nu mi s-a mai permis acest lucru motivand ca nu am dreptul.
Asadar am cautat sa imi castig dreptul in instanta,iar pe 31 ian 2013 l-am obtinut(drept de vizita si tutela comuna).
Intre timp,pana sa se pronunte instanta,fosta sotie a luat copilul si a plecat cu el in Anglia(l-a inscris la scoala acolo fara acordul meu).
Avocatul pe care l-am avut la proces m-a sfatuit sa fac o sesizare la Ministerul Justitiei deoarece este o conventie UE prin care statul obliga mama sa imi aduca copilul in tara pentru a beneficia de drepturile ce mi s-au acordat in instanta.
Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez,deoarece este mai bine de jumatate de an de cand nu mi-am vazut copilul si deja cred ca i s-a modificat comportamentul in ceea ce ma priveste.

Va multumesc.
Discuție Drept de vizita
Buna ziua.

In urma divortului de comun acord custodia minorului a fost incredintata mamei.Cum in urma procesului nu am avut drept de vizita(desi acesta a fost solicitat),mama minorului a parasit tara,urmand ca acesta sa fie lasat in grija bunicilor materni.Am vizitat minorul la domiciliul acestora,insa din luna august 2012 nu mi s-a mai permis a lua legatura nici macar telefonic.
In luna septembrie 2012 am deschis proces pentru drept de vizita minor.In luna ianuarie am ramas in pronuntare,iar imediat mama minoului a inceput demersurile pentru a lua copilul cu ea in strainatate.
Cum sa procedez im acest caz pentru a avea legatura cu minorul in cazul in care sentinta va fi asa cum am specificat eu punctual,respectiv de 2 ori pe luna la domiciliul meu.Daca mama este plecata din tara eu trebuie sa merg la domiciliul ei pentru a vedea copilul?

Va rog sa ma ajutati in aceasta problema.

Va multumesc!

Cu stima,
Iorga Marius.