avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sfat- legaturi personale cu minorul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sfat- legaturi personale cu minorul

Numele meu este Iorga Marius,sunt din Pascani,jud.Iasi si as dori sa ma ajutati intr-o problema.In urma divortului de sotia mea(sept2011) minora Iorga Elya-Ioana(7ani) a ramas in custodia mamei,eu fiind de acord cu acest lucru cu conditia de a-mi acorda dreptul sa o vizitez.Toate bune si frumoase pana in luna sept 2012 cand nu mi s-a mai permis acest lucru motivand ca nu am dreptul.
Asadar am cautat sa imi castig dreptul in instanta,iar pe 31 ian 2013 l-am obtinut(drept de vizita si tutela comuna).
Intre timp,pana sa se pronunte instanta,fosta sotie a luat copilul si a plecat cu el in Anglia(l-a inscris la scoala acolo fara acordul meu).
Avocatul pe care l-am avut la proces m-a sfatuit sa fac o sesizare la Ministerul Justitiei deoarece este o conventie UE prin care statul obliga mama sa imi aduca copilul in tara pentru a beneficia de drepturile ce mi s-au acordat in instanta.
Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez,deoarece este mai bine de jumatate de an de cand nu mi-am vazut copilul si deja cred ca i s-a modificat comportamentul in ceea ce ma priveste.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 18:40, 22 Februarie 2013
Daca le cunoasteti adresa, puteti beneficia de dreptul la vizita acolo unde mama si fata au domiciliul.
Nici o instanta din UE nu poate obliga mama sa vina bilunar in tara, ca sa vedeti fata, Anglia e in UE si nu aveti nevoie de viza ca sa beneficiati de drepturile obtinute.
Legaturile cu minorii se pot face si prin mijloacele moderne de comunicatie:telefon, internet, skype, corespondenta postala si in vacante, probabil va puteti intelege cu mama fetei sa stabiliti un program convenabil pentru toti, conform hotararii judecatoresti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de vizita marius_2021 marius_2021 Buna ziua. In urma divortului de comun acord custodia minorului a fost incredintata mamei.Cum in urma procesului nu am avut drept de vizita(desi acesta a ... (vezi toată discuția)
Rog asistenta ! incredintare vs autoritate parinteasca NeacsuConstantin NeacsuConstantin Am divortat in luna octombrie 2010, iar in urma casatoriei a rezultat un copil minor, actual in varsta de 9 ani. In urma divortului, s-a stabilit custodia ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a alege unde sa traiesc ContSters121502 ContSters121502 Buna seara, Fostul meu sot a depus plangere penala impotriva mea, pe motiv ca am luat copilul ( care are si cetatenie britanica , eu rezidenta) si am plecat ... (vezi toată discuția)