avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1153 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire pe salariu pentru credit din 2005
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire pe salariu pentru credit din 2005

Buna ziua,am si eu o dilema si as dori un sfat de la Dumneavoastra.In 2005 am accesat un credit prin Euroline(celebrele credite doar cu buletinul de la Altex) si am achizitionat o masina de spalat si un telefon in valoare de aprox 1500 lei la vremea repectiva.Cum firma la care lucram a intrat in faliment si am ramas fara serviciu,nu am mai achitat datoria.
De aproximativ 2 ani incoace sunt "bombardat"cu scrisori de la o firma de recuperare,iar zilele trecute am fost cautat la actualul loc de munca si avertizat ca dosarul meu va fi dat in instanta,respectiv spre executare.
Intrebarea mea este: se poate pune poprire pe salariu,in urma celor relatate mai sus si voaim sa stiu daca datoria mea nu s-a prescris deja?
Va multumesc!
Cu stima,
Iorga Marius
Cel mai recent răspuns: marius_2021 , utilizator 16:49, 3 Octombrie 2016
Termenul de prescriptie este de 3 ani si curge de la ultima rata platita,respectiv de la data cand a fost declarat scadent creditul.
Chiar daca in tot acest timp am tot fost "bombardat " cu instiintari scrise? Sau se prescrie oricum,caci apar dator in Biroul Roman de Credit?Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptia unei datorii la banca ContSters200802 ContSters200802 Am avut o societate care a angajat o linie de credit, intre timp societatea a intrat in procedura de faliment, apoi lichidare. Societatea in acest moment este ... (vezi toată discuția)
Prescriere credit restant ioana-03 ioana-03 buna ziua, as dori sa stiu daca ma poate ajuta cineva cu raspuns la urmatoarele: in 2006 am cumparat in rate o masina de spalat si inca ceva in valoare totala ... (vezi toată discuția)
Credit provident cristina1112 cristina1112 Buna ziua, in 2010 am facut un credit la Provident, am platit cateva rate, apoi nu am mai avut posibilitatea de plata si nu am mai achitat nici o rata. De ... (vezi toată discuția)